Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '13

 
Kategori
Futbol
 

Bayram havasında derbi istiyoruz

Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen Göztepe- Karşıyaka derbisi bu Pazar Atatürk Stadında oynanacak.

Daha derbi başlamadan sıkıntılar başladı. Önce derbinin tarihi değiştirildi. Taraftarlar tepki gösterince derbi yeniden Pazar gününe alındı.

Ardından Karşıyakalı futbolcular idmana çıkmadılar.

En son ise Karşıyaka Teknik Direktörü Cihat Arslan ile Göztepe Teknik Direktörü Kemal Kılıç TSYD İzmir Şubesinin düzenlediği basın toplantısında gerginlik yaşadılar.

Umarım derbi öncesi yaşanan bu olaylar gerginliği iyice arttırmaz. Ne kadar medeni olduğu herkes tarafından bilinen İzmir kötü olaylarla anılmamalı. Gerginliğin kimseye faydası yok. O nedenle sorumluluk sahibi insanlar da daha dikkatli olmalılar. Örneğin basın toplantısında yaşananlar hiç hoş olmadı. Burada hatanın kimde olduğu ile ilgili görüşümü açıklamayacağım. Çünkü bizim yapmamız gereken gerginlikleri daha da arttırmak değil, ortadan kaldırmak.

Bizler sadece futbola odaklanmalıyız. İki takımın da şiddetle puana ihtiyacı var. Ama özellikle Göztepe daha kritik durumda. Sarı- kırmızılılar düşme ateşini iliklerine kadar hissediyorlar.

Unutulmaması gereken bunun sadece bir maç, yani bir oyun olduğu. Hak edenin kazanması en büyük temennimiz.

Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen bu derbiyi savaş değil, bayram havasında yaşamalıyız. Türkiye’nin, hatta dünyanın farklı bölgelerinden insanlar bu maç için İzmir’e geliyorlar. Bu eğlencenin tadını çıkarmalıyız. İki taraf birbirinin sadece rakibi, düşmanı değil. Zaten kulüpler ve futbolcular arasında bir sorun yok. Olay çıkaranlar genellikle bu derbiyi kendilerini göstermek ve içlerindeki şiddeti dışarı dökmek için fırsat bilen kendini bilmezler.

Pazar akşamı sadece futbolun konuşulmasını istiyorum. Umarım güzel bir maç olur ve hak eden kazanır. İki takıma da başarılar. Kazanan İzmir olsun.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..