Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '18

 
Kategori
Güncel
 

Bayram İkramiyesi Alamayan Emeklilerin Durumu Ne Olacak?

Bayram İkramiyesi Alamayan Emeklilerin Durumu Ne Olacak?
 

Konu ile ilgili hükümet yetkilileri " tüm emeklilerimize her sene Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde ödenmek üzere biner liradan ikişer bin lira ikramiye ödenmesi hususu kanunlaşmış olup yürürlüğe girmiştir" şeklinde demeçler verdiler. 

Daha sonra yaşanan süreçte söz konusu bayram ikramiyeleri farklı tutarlarda da olsa ödenmeye başladı. Ancak bu durumun dışında bir başka gelişme daha yaşandı. Bu ülkeye hizmet etmiş, emek vermiş, düzenli olarak prim ve gelir vergisi ödemiş, sağlığından olmuş bir grup emeklinin bu ödemelerden hiç faydalanmadığı ortaya çıktı. 

Akbank, İş Bankası, Yapı ve Kredi ile Şekerbank emeklilerinden oluşan yaklaşık 400.000 kişiye bayram ikramiyesi ödenmedi. Gerekçe olarak söz konusu bankaların emekli vakıfları hazine yardımı olmadan bu ödemelerin yapılmasının mümkün olmadığını beyan ederken, hükümet yetkilieri adı geçen bankalara ait vakıfların bağımsız birer SGK statüsünde olduklarını bu nedenle hazine yardımının mümkün olamayacağını vurguladılar.

Emeklilere bayram ikramiyesi verileceğinin bilgisi kamu oyuna duyurulurken "tüm emeklilerimize..." diye başlayan beyanatlara yeniden dikkatinizi çekmek istiyorum. Bu ödemelerin tüm emeklilere herhangi bir ayrım olmaksızın yapılması bir sosyal hukuk devletinin görevidir.

Toparlayacak olursak bu sorunun muhatapları olan Hazine ve emekli vakfı yetkilierinin bir araya gelerek çözüm üretmeleri ve bu ayıbın giderilmesini sağlamalarıdır. Bu çözüm sürecine söz konusu bankaların emekli derneklerinin destek vermeleri ve konuyu gündemde tutmaları önem arzetmektedir.

Bu ülkenin emeklilerl bir bütündür.

Her ne sebeple olursa olsun ayrı ayrı değerlendirilemezler.

Her ne sebeple olursa olsun mağdur edilemezler.

 

 
Toplam blog
: 262
: 1569
Kayıt tarihi
: 27.09.07
 
 

Anadolu'nun doğusunda sonradan ismi değiştirilen köylerden birinde zemheri zamanına denk gelen bi..