Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '16

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Bayram masraflarını azaltmak için 3 ipucu

Bayram masraflarını azaltmak için 3 ipucu
 

alışveriş


Ramazan Bayramı’nın gelmesi ile birlikte masraflar da en üst seviyelere çıkabiliyor. Durum böyle olunca ev hanesinde bir panik de meydana gelebiliyor. Bu gibi durumlar ile başa çıkabilmek için ve bayramı daha mutlu bir şekilde geçirebilmek için birtakım taktikler uygulanabilir.
 
Bayram, Ramazan ayının sonucunda bizlere verilen bir hediye gibi de görülebilir. Bayramda akraba ziyaretlerinin yanı sıra mutfak masrafı, akaryakıt, kıyafet ve daha birçok alanda masraflar çoğalabiliyor. Bu masrafları kontrol altına alabilmek için de ilk olarak düzenli bir bütçe oluşturmak ve bu bütçeyi çok iyi şekilde değerlendirmek gerekebilir.
 
1) İhtiyaç Listesi Oluşturun
 
Bayram dönemi aynı zamanda uzun bir tatili de beraberinde getiriyor. Bu tatil öncesinde bütçenizi ve ihtiyaçlarınızı bir liste halinde sıralayabilirsiniz. Ev hanesi içerisindeki gelir ve gider dengesini sağlayabilmek için bir ihtiyaç listesinin düzenlenmesi çok önemli. Bu masrafların karşısına da giderleri yazarak toplam bütçenin ne seviyede olduğunu görebilirsiniz.
 
2) Kampanyaları Takip Edin
 
Ramazan Bayramı nedeniyle bankalar hem kredilede hem de kredi kartlarında çok uygun kampanyalar düzenleyebiliyor. Bu kampanyaları takip edebilir ve sizlere uygun olanları seçebilirsiniz. Tabii burada bütçe kontrolü de çok önemli. Kampanyaları kullanırken sizlerin aylık hane gelirine uygun bir şekilde hareket edebilirsiniz. Eğer kredi çekmeyi düşünüyorsanız bayramda alınan ve daha sonra ödenebilen kredileri kullanabilirsiniz.
 
3) Gereksiz Harcamalardan Kaçının
 
Bayram döneminde Ramazan ayından çıkıldığı için çok fazla alışveriş yapma isteği olabiliyor. Bu durum gayet normal karşılanabilir. Bunun için yapılması gereken ve alınması gereken tedbirlerin başında gereksiz harcamalarda kaçınma geliyor. Gereksiz harcamalardan kaçınmak için de ev listesinde uymak ve mutlaka ihtiyaç dahilinde harcama yapmak çık önemli.
 
Bayram döneminde tatile çıkacak olan kişiler ise tatil dönemlerine uygun bir şekilde erken rezervasyon yapabilir. Bunun yanı sıra bayramda kredi kartlarına ve krediler ile birlikte uygulanan kampanyalardan da akaryakıt alanında yararlanılabilir. Akaryakıt kampanyalarını kullanarak sizler için gerekli olan bütün fırsatları değerlendirebilirsiniz. Ramazan Bayramı’nı daha mutlu bir şekilde geçirmek için bütçelerinize göre değerlendirme yapmayı her zaman göz önünde bulundurun.
 
Kaynak: finans.co
 
Toplam blog
: 9
: 458
Kayıt tarihi
: 17.05.15
 
 

Özyeğin Üniversitesi Ekonomi ve Finasns Bölümü 3. sınıf öğrencisiyim. Ekonomi ve Finans konuların..