Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bayram münasebeti ile....

Bayram münasebeti ile....
 

Bu sene eylül ayını kapsayan ramazan ayı bugün bitiyor, yarın bayram. Öncelikle bütün blog okuyucuların bayramını kutluyorum. Sağlıklı, mutlu, huzur dolu günler sizin olsun. Bayramlarımızın manevi önemi büyüktür. Bayramlar, bir fırsattır. Kavgaların bitmesi, kucaklaşmalar, el sıkışmaları hep toplumların daha iyiye gitmesi için bir fırsat değil midir. Toplumun daha iyiye, daha refah bir seviyeye, huzura kavuşması için bayramlar bir hatırlatmadır. Toplumun geçmişi ile muhasebesi açısından da önemli dir.

Bu bayrama oldukça yoğun bir gündemle giriyoruz. Öyleki her biri ayrı bir blog konusu olur.

İlk olarak aramızdan ayrılanlar yoğunlaştı bu ay. Ardı ardına ölüm haberleri alır olduk. En son Necdet Tokatlıoğlu, Kazım Kanat, Paul Newman ayrıldı aramızdan.

Sonra ekonomide kriz haberlerini dinler olduk. ABD de başlayan kriz, önce Avrupa'ya sonra daha doğuya doğru ilerliyor. Türkiye beklemede, önmüzdeki aylarda hissedilir biçimde etkisi olacak gibi. ABD, kapitalist sistemi tartışıyor. Bu tartışma ve olası önlemler çok konuşulacak. Kapitalist sistemle sosyalist sistem çok tartışılacak. Kapitalizmin baş uygulayıcısı ABD nin içine düştüğü durum bir çok kişiyi şimdiden düşündürmeye başladı bile.

Kurak bir yazdan sonra özellikle eylülün son on günü bol yağışlı geçti. Toplum olarak yağmuru özlediğimizi hissettik. Özellikle çölleşen İç Anadolu için yağışlar merhem olur. Bu arada dikkatimizi çeken, yağışların biçimi oldu. Tropikal bölgelerdeki yağışlarla benzerlik var, seller, su baskınları ve ani sağnaklar. Yoksa bu görüntü Türkiye coğrafyasının değişimini mi gösteriyor. Bir bilene sormak lazım.

Kısır siyaset hayatımız oldukça haereketli bu aralar. AKP ile CHP arasındaki savaş kızışıyor. Kılıçdaroğlu'nun seviyeli ve etkin muhalefet hareketi medyayı canlandırdı. AKP, şaşkın. Kılıçdaroğlu AKP için sorun olmaya devam edecek gibi.
AKP; Şaban Dişli, Deniz Feneri, Mehmet Dengir Mir Fırat için ne yapacağını düşünüyor.

Bu bayram, dokuz günlük tatil ile geldi. Bir Mayıs'ı iş gücü kaybına neden olur diye bayram kabul etmeyen hükümet, bayramın bitimindeki cumayı resmi tatil yaptı.

Bayram sonu ( bir hafta sonra ) içinde bulunduğumuz tablo ne olur bilemiyorum. Ama bizleri bekleyen zor günler var gibi.

Sevgili okurlar, bayramların kıymetini bilmeliyiz. Bir arada, ülkemizin geleceğini düşünen bir toplum olma yolunda kucaklaşmalıyız. Gelecek, bizler için en önemli şey. Gelecek olmasa yaşamın ne önemi var. Biz kim için yaşıyoruz. Gelecek için, çocuklarımız için....

İyi bayramlar....

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..