Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '13

 
Kategori
Güncel
 

Bayram notları

Bayram notları
 

Bir bayramı daha ulusça yaşadık. Ramazan Bayramı için yola çıkanlar ve geri dönüş yapanlar aşırı hız, dikkatsizlik ve alkol yüzünden daha fazla uyarılara rağmen yine trafik faturası, bilançosu ağır oldu. Medyadan aldığımız haberlere göre 12. 8. 2013 tarihi itibariyle İki bin 191 kaza, 86 ölü ve dört bin 171 vatandaşımız da yaralandı. Bunlardan 25 i de ağır yaralıdır. Yapılan yoğun denetimler ve alınan tedbirler yine tarfik olaylarına “ dur”  diyemedi. Bunları her zaman söylüyoruz meydana gelen trafik olaylarında % 72 dikkatsizliktir, aşırı hız, alkol ve bilinçsizce oto kullanmadır.

Bayram’da yine kadınlara karşı yapılan cinayetler dur, durak bilmiyor. Sadece dört günlük bayram günlerinde genç ihtiyar 11 kadın eşleri tarafından öldürüldü. Bu satırları yazdığım sıralarda televizyondan bir haber daha:  85 yaşındaki bir ihtiyar 73 yaşındaki hayat arkadaşını öldürdü. Bunlar yarım asırdır aynı yastığa baş koyanlar. El insaf, vefa diye bir şey var… Sadece yazıklar olsun diyorum. Sözde çağdaş, medeni müslümanız…

Allah aşkına dinimizde cinayet diye birşey  var mı? Ben şahsen dinimiz adına bu cinayetlerden utanç duyuyorum…

BAYRAMDA HÜZÜN

Galiba İslam dünyasında bir oyun vardır. Yakın komşularımızdan İran, Irak ve Suriye karmakarışık. Ölenlerin sayısı belli değildir. Bu mübarek Ramazan ayında Irak’taki Sünni ve Şii’ler arasında yine bombaların  sesleri geliyor. Daha geçen günlerde Irak’ta yapılan bir bomba patlaması sonucunda bin kişi öldü, gitti. Suriye devlet  başkanının kendi milletine karşı  bayram günlerinde  bombalara devam emrini  vermesi çok üzücü ve düşündürücüdür...Suriye'de bombalara devam etti. Bu bayram günlerinde acımasızca Suriye vatandaşı haksız  ve sebepsiz yere öldürüldü. Acaba ilerde Suriye’de demoktratik bir seçim olursa Başkan Beşar  Esad efendiye kaç kişi evet diyebilecek. Hiç sanmıyorum. " Alma mazlumun ahını birgün çıkar aheste aheste” derler. Bekleyelim ve görelim… Ya Tunus, Fas ve Cezayir'de yine kan gölü vardır. Mısır’da ise yapılan  darbeye  karşı yürüyüşler devam ediyor...Ne zaman duracağı da  belli  değildir ?

Bunlar kanlı bir Müslüman boğazlaşmasından başka bir şey değildir. Bu ülkelerde bitmeyen tırajediler vardır. Birleşmiş Milletler  ise bu olayları duymazdan geliyorlar. Üç maymunu oynuyorlar. Ya  Batı Şeri a ve Gazze, Filistin?… Öte yanda Kafkasya, Afganistan ve Pakistan’da meydana gelen yine bombalı olaylar… Sonunda Türkiye’yi bu de bu olayların içine çekmek istiyorlar. Hatta  bunu körükleyenler de vardır...

Bizim Sayın büyüklerimiz ise sadece koltuk peşinde koşmaya devam ediyorlar. Yapıcı , uzlaşmacı  ve birleştirici konuşmaları ve eleştirileri yoktur. Gelenek ve törelerden uzak kaldık. Biraz daha birleştirici ve yapıcı olamaz mıyız?… Böyle giderse gelecek nesiller çok zor günler yaşayacaklardır. Kısacası bu coğrafya da Türkiye’nin durumunu hiç de iyi görmüyorum… Yüce Mevla’dan hayırlısını diliyorum.

Sağlıklı bir gelecek için ve güzel ülkemin bu ortada zarar görmemesini diliyorum. Daha nice aydınlık bayramlara diyorum. Bu yazımı okuyan  herkese selam ve saygılar  gönderiyorum..

Abdülkadir Güler .

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..