Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '19

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Bayram Şekeriniz Hazır mı?

Bayram gelmek üzere, geliyor.  “ derken bir baktık, gelmiş bile.  Sevgili Barış Manço’nun  “ Bugün bayram “ şarkısıyla başlayan ve o sıcaklıkta devam eden bir bayrama hazırız. Bu sefer sizlere özellikle bayram için uyarı yapacağım gıda ise çok sevdiğimiz bayram şekerleri ve çikolatalarıyla ilgili tahmin edersiniz…

Bir gıda ürünü satın alırken dikkat etmenizi istediğim bazı noktalar var artık biliyorsunuz. Bu sefer bayram dolayısıyla birkaç uyarılarda bulunmam gerekiyor. Şimdi sürekli gittiğiniz yerlerde sizi ev sahibinden sonra karşılayacak olan çift  “ Kolonya- şeker “ tabi ki. O şekeri ağzına atıp beğenmediğinde ve ağzında değişik tat ve doku hissettiğinde çok da belli etme sevgili okur.  Çünkü o kişi senin kadar şanslı olmayabilir. (Bu köşeyi okumamıştır ondan dermişim.)

Bayramda evine gelen misafirlerine sağlıklı ve güvenilir şeker- çikolata sunmak istiyorsan rica ediyorum sadece ambalajına bakarak bu ürünü satın almaya kalkma. Sevdiğin renkle kaplı diye o ürünü güzel zannetmen kötü. Öncelikle her zamanki gibi şu son kullanma tarihine bir bakarsan iyi olur, sonrasında bir tane açıp o ürünün ambalaja yapışıp yapışmadığına veya renginde bir tuhaflık olup olmadığına bakmalısın. Ambalaja fazlasıyla yapışık olanı tercih etmemelisin, bu senin için belirleyici bir ölçüt olabilir. Sonuçta kalkıp uzun araştırmaların sonucu  çikolata- şeker al demiyorum ama bu küçük ayrıntılara dikkat etmelisin. Ambalaj asla yırtık olmamalı, ürün kabın dışına taşmamalı.  Mümkünse denenebilen ürün alıyorsan tatmadan almanı da istemem, çünkü sendeki o kötü surat ifadesini misafirinde de görmeyi istemezsin sanıyorum. 

Evet bunların hepsini zaten biliyorsun ama uygulamıyorsun belki de?

Görevim sevgiyle sizlere hatırlatmak!

Ramazan bayramınız sağlık ve huzurla dolsun. İyi bayramlar.

Sağlıkla Kalın!

Not : “  Sevdiklerinizle. “                                                                          

Gıda Mühendisi 

Nermin Özge Bilge

                                                                                                                                                

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..