Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '13

 
Kategori
Trafik
 

Bayram sonrası yollar kan gölü oldu

Bayram sonrası yollar kan gölü oldu
 

" Acele eden ecele gider" ...


Bir bayramı daha arkada bıraktık. Bayram sevinciyle çoğumuz güldük ama ne yazık ki çoğumuz da ağladık. Trafik canavarı yine yollarda mesai yapıyor. Çocuklar yine yetim kaldı, anaların, babaların gözyaşları sel oldu aktı. Hastaneler doldu boşaldı. Hepsi bu trafik sorunu yüzünden. Kaç kez söylendi, yazıldı, çizildi. Usta sürücülerimize bilgiler verildi. Aman ha yollarda alkol kullanmayınız, arabaları biraz olsun dikkatli ve yavaş kullanın diye uyarıldı...  Lakin dinleyen olmadı, herkes bildiğini okuyup geçiyor.  

Bugün daha kurban bayramının üçüncü günü gazete ve televizyonlardan aldığım haberlere göre yazdığım bu saate göre 65 vatandaşımız ölmüş ve 400’e  yakın vatandaşımız da yaralıdır. Hatta bunların içinde de 50’ye yakını ağır yaralıdır. İşte önümdeki bir gazeteden şunları okuyorum. Buyurun birlikte okuyalım: 

“Bayram tatilinde İzmir’deki bir yakının düğününe gelmek için Ankara’dan yola çıkan otomobil Turgutlu’da kaza yaptı. Otomobilde 3’çü çocuk 8 kişi yaralanırken, hurdaya dönen araçta G. K. adında bir vatandaşımız öldü. Kaza Manisa’nın Turgutlu İlçesinde şarampole yuvarlanan bir araç  kaza sonucu bu olay gerçekleşiyor ve araç hurdaya dönüyor.

Beş günlük bilanço: 65 ölü ve 388 yaralı. Kurban tatilinin başladığı günde yurt genelinde meydana gelen trafik kazasın meydana gelen bu olaylar yüreklerimizi yakıyor. Yaralanan vatandaşlarımız şimdi hastanelerde tedavi ediliyorlar. Ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Ben bu yazıyı yazdığım sıralarda yine bir başka yayın organında ve TV ‘yi izlerken iki haber daha gözüme ilişiyor. Gaziantep yolunda yapılan bir trafik kazasında 3 ölü, 25 yaralı var. Şanlıurfa’da 7 kişinin hayatını kaybettiği kaza güne damgasını vururken, Gaziantep-Nizip Karayolu’nda yaşanan kazadaysa Osmaniye’den Şanlıurfa’nın Suruç İlçesine giden bir minibüs yakıt tankerine çarparak şarampole yuvalanıyor. Kazada H.T. ( 10 ) ve kimliği belirmeyen 1 çocuk ve 1 kadın öldü, 25 kişi de yaralı. Bir başka haberde Ankara’dan geliyor. Ankara’da yakınlarında ise meydana gelen trafik kazasında 2 ölü ve 5 yaralı vardır. ( 1 ).

Trafit kazaları konusunda yapılan bir  araştırmaya göre sürücülerin  hataları  aşağıdaki şekilde saptanrmıştır:

1- insan Faktörü %66

2- Sürücü %27

3- Yolcu %1

4- Araç Faktörü %5

5- Yol Faktörleri %1 bunlardan başka yapılan araştırmalara göre tesbit edilmiştir.

Bunlardan başka sürücülerle ilgili bazı hatalar ise şunlardır:

a-     Acemilik,

b-     Dikkatsizlik,

c-     Uzun süre uykusuzluk,

d-     Hatalı solama,

e-     Aşırı hız,

f-       Fazla yük taşımak,

g-     Alkollü araç kullanmak,

h-     Bazı ilaçları kullandıktan sonra araç kullanmak,

i-        Trafik kurallarını dikkate almamak,

j-        Rutin olarak araç bakımlarını yaptırmamak gibi etkenler trafik kazalarına davetiye çıkarır…

Dileğimiz odur ki bir daha trafik canavarına meydan verilmemesidir. Ve yollarda giderken sürücülerimizin biraz daha dikkatli ve uyanık, tertipli ve düzenli olması gerekir. Unutmayalım ki acele eden ecele gider diye bir söz vardır. Tüm sürücülerimize hayırlı yolculuklar diliyor ve aramızdan ayrılan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ve yaralı olanlara da acil şifalar diliyorum. Ailelerine de sabır ve baş sağlığı diliyorum.

1- Tarfikle ilgili haberleri: 

17 Ekim 2013 tarihli bir gazeten  aldım.

Yusuf  Kılıç / Gaziantep-Hasan Atmaca / Şanlıurfa- AHT.

Not: 19 Ekim 2013 tarihi itibariyle basından aldığımız haberlere göre,  trafik kazasında 119 vatandaşımız  ölmüş ve 755 kişi   yaralanmıştır. Ateş düştüğü yeri  daha çok yakar derler.... Ölenlere rahmet ve  yaralılara   acil şifalar diliyoruz. Ailelerine de başsağlığı diliyoruz..A.Güler .

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..