Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '12

 
Kategori
Siyaset
 

Bayrama damgasını vuran tepki !?

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, çelenkle anıta ilerlerken, tören alanında bulunan askerlere, “Sizin korumanız gereken Cumhuriyet’e biz sahip çıkıyoruz” diye seslendi…

Yorum yok!.. Konuyla ilgili haber, noktası - virgülüne aynen şöyle idi: “İstanbul’daki resmi tören, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın anıta çelenk koymasıyla başladı. Resmi törenin ardından CHP, DSP ve İşçi Partililer anıta çelenk koydular. Bu sırada çelenk koymak isteyen partililere polis izin vermedi. Bariyer dışında bekleyen bir grup; “Mustafa Kemal’in askerleriyiz!”, “Cumhuriyet düşmanı Erdoğan!”, “Cumhuriyeti kutlamamız yasaklanamaz!” sloganları attı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

Vali ve beraberindekilerin törene katılan öğrencilerle bayramlaşması sırasında CHP, DSP ve İşçi Partililer, anıta çelenk bırakmak üzere polisin engelleme çabalarına rağmen bariyerleri aştılar. Bu sırada arbede yaşandı, polis ile grup arasında bazı kişiler yumruklaştı. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, bu sırada tören alanında bulunan 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman ve subaylara dönerek; “Sizin korumanız gereken Cumhuriyet’e biz sahip çıkıyoruz” diye seslendi. Salıcı, anıt önünde yaptığı açıklamada; “Burada biraz önce çakma bir tören yapıldı. Sayın memurlar, Atatürk’ü kimden koruyorsunuz? Beş dakikalık törene tahammül edemeyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Esasen Atatürk’ü koruması gereken kişiler sizlersiniz” diye konuştu. 

O. Kaan Salıcı, askerlere seslenmesiyle ilgili olarak da; Ordunun yüzde/ 30’u içeride. Askeri uzmanlar, bir ordunun subay ve generallerinin esir alınması, ya da iş yapamaz hale gelmesi durumunda, o ordunun savaş kabiliyetini yitirdiğini söylüyorlar. Cumhuriyeti koruyacak merciler şu anda tasfiye edilmiş durumda, ama halk burada! Cumhur, Cumhuriyeti koruyacak arkadaşlar” dedi…(DHA / 29 Ekim 2012.)

İktidar Sözcüsü Hüseyin Çelik’in CHP Tepkisi!?

“Bürokratik Cumhuriyet alışkanlıklarını terk etmek istemeyenler, Türkiye'nin bürokratik Cumhuriyet’ten demokratik Cumhuriyet’e geçişini hazmedemeyenler seslerini yükseltiyorlar. Esas kaygılı dedikleriniz bunlardır. Bakın, CHP İstanbul İl Başkanı tören alanındaki askerlere diyor ki; 'Sizin korumanız gereken Cumhuriyete biz sahip çıkıyoruz!..' Allah aşkına, asker Cumhuriyeti nasıl korur? Cumhuriyet, cumhura aittir!.. CHP'nin genlerinde şöyle bir alışkanlık var; cumhura rağmen Cumhuriyet, halka rağmen halkçılık ve birileri eğer milletin iradesiyle iş başına gelir de onların hoşuna gitmez tarzda icraatı olursa, onu asker vasıtasıyla alaşağı edeceksiniz. Bu zihniyet; milletin koruduğu, sahiplendiği, milletin kendisine ait hissettiği bir Cumhuriyeti istemiyor. Belli bir zümrenin Cumhuriyeti olacak, sivil ve askeri de bürokrasinin hegemonyası altında olacak, şeklen seçim de parlamento da olacak ve halk adam edilecek, halka devlet ideolojisi dayatılacak. Arzu ettikleri, özlemini duydukları Cumhuriyet, aslında bu Cumhuriyet’tir. Yoksa, Türkiye'de Cumhuriyet’ten vazgeçip de geriye gitme gibi bir şey söz konusu değil” dedi… (30 Ekim/Hürriyet.)

Eyy aziz okuyucularım, iki haberi de okudunuz. Bendeniz yorum yapmayacağım, sadece birkaç soru sorup, cevaplarını sizlerle beraber düşüneceğim:

- Türk Ordusu yasa gereği; vatanı, milleti, bayrağı, Atatürk devrim ve ilkelerini korumakla görevli değil mi!? Bu iktidar partisi sözcüsünün hangi sözünü düzeltip, hangisine “Doğru” diyelim!? Zati CHP’li Başkan; “Cumhuriyet’i cumhur koruyacak” demiş ya işte!.. Yoksa sayın H. Çelik, CHP adı ile Oslo’da pazarlık ettikleri PKK’yı mı birbirine karıştırdı, ne???

- Bu ülkeyi ve Cumhuriyet’i kuran Atatürk’ün CHP’si değil mi? 1946’da demokrasiye geçilmesini sağlayan, bugün sizin de iktidarda varoluş sebebiniz CHP değil miydi?

- 10 senedir iktidardasınız, 10 yıldır CHP bu dediğiniz darbeyi yapmamış da, şimdi Cumhuriyet Bayramı günü elinde sadece Türk bayraklarıyla mı yapacaktı? Sayın Başbakan'ın söylediği ve CHP'nin arkasına düştüğünü bildirdiği 'illegal örgütler' in isimleri nelerdir? Biz hepsini yasal örgütler biliyorduk da...

- 88 yıldır halkın coşkuyla kutladığı bayrama, 89’ncu yılda bazı yasakları koyan, halkın üzerine durduk yerde biber gazı ve su sıkan polislere emri veren siz değil miydiniz? İktidarda CHP mi, yoksa AKP mi var!? Polis, kendi keyfine göre mi Başkent’e gelecek otobüslere geçiş izni vermedi, o yollara barikat kurup da, milleti gazladı ve ıslattı? Bunlar olurken, sizin hükümetiniz neredeydi? Sadece bayram kutlamaya giden muhalefeti ve halkı, hangi yasayla durdurup da, neyle suçluyorsunuz!?

Bu iki haber hakkında yorum yok, sadece bu soruların yanıtlarını kimler verecek? Çünkü hiçbir şey eskisi gibi, 29 Ekim öncesi gibi olmayacak gibi geliyor bana? Ya size nasıl geliyor..?                                  

Sakin KOŞAR…

 
Toplam blog
: 191
: 753
Kayıt tarihi
: 09.08.08
 
 

16/07/1951 Bozüyük / Yatağan / Muğla doğumlu, 1970 Isparta - Gönen mezunu, 1986 Anadolu Üniversit..