Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '06

 
Kategori
İstanbul
 

Bayramda İstanbul'dan Manzaralar 2006

Bayramda İstanbul'dan Manzaralar 2006
 

"Bu ülkeye çağ atlattık. " Recep Tayyip Erdoğan

Ulaşım parasız olunca İstanbul, bayramda üç gün boyunca, nerede ve neden orada bulunduklarını bilmeyen kalabalıklar tarafından istila edildi.

Sultan Ahmet Camii'nin zincirli kapısına dayanmış koca bir minibüs kokoreç satıyor; buram buram iğrenç dumanını caminin avlusuna saçarak. Turistler, ziyaretçiler, gelen geçen bu yağlı dumanı solumak zorunda. . .

İstanbul sahipsiz. . .

Sultanahmet meydanına dizilmiş dükkanlar kapanmış; ama bir ay boyunca pişirip sattıkları herneyse, bayat yağ kokusu dalga dalga yayılıyor etrafa. Leğenler, yağlı kazanlar, pejmürdelik, mide bulandırıcı görüntüler, ilkellik kol geziyor Sultanahmet Meydanında . . .

İstanbul sahipsiz. . .

İnsanlar, toplu taşıma araçlarında insanlık onurlarını incitircesine balık istifi olmuş, bir araçtan bir diğerine koşuşturuyor, telaş içinde oraya buraya seğirtiyor, caddeleri, sokakları, yeşil alanları dolduruyor.

Balık ekmek yiyenler, Eminönü. . . Kağıtlar, boş kola kutuları yerlere savrulmuş, yeşil alanlar çöplüğe dönmüş. . . Çöplüğün içinde insanlar, yiyiyor, içiyor, artıkları yerlere savuruyor. . . Manzara korkunç, Hindistan görüntülerine taş çıkartıyor . . .

Tramvay durağında bekleyen Japon turistler, kalabalıktan kapıları kapanamayan aracın içinde balık istifi olmuş bekleşen insanlara hayretle ve istihzayla bakıyor, aralarında gülüşüyorlar. . .

Etekler yerleri süpürüyor, başlar sarılı, suratlar makyajlı. . . Zevksizlik, yozluk, gerilik, ilkellik İstanbul sokaklarında kol geziyor. . .

Bütün bu manzaralar kimin suçu? Tramvaylarda ve otobüslerde balık istifi seyahat eden, bütün bu rezilliklere boyun eğen, oraya buraya savrulan, onuru kırık, cehaletin dipsiz batağındaki bu insanların değil elbette.

Bu memlekette, Atatürk' ten sonra insana yatırım yapan oldu mu hiç ??

-mış gibi, -miş gibi yaptılar; hep aldatıldık!!!

Bu memlekete hizmet edecek birilerini bekledik durduk hep. . . Ama ne gelen vaaar ne de giden. . . Bekliyoruz. . . HALA . . Godot'yu bekler gibi. . .

 
Toplam blog
: 11
: 3261
Kayıt tarihi
: 24.10.06
 
 

Eskişehir'de doğdum. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesini bitirdim. Aynı Üniversitede yüksek l..