Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Bayramda sevgi titreşiminizi yükseltmeye ne dersiniz ?

Bayramda sevgi titreşiminizi yükseltmeye ne dersiniz ?
 

 

Bir kaç gün sonra Ramazan Bayramı'nı kutlayacağız.

Onbir ayın sultanı Ramazan'ın ardından gelecek olan bayram, dargınları barıştıracak, sevenleri bir araya getirecek.

Dostluğun, kardeşliğin, sevginin, saygının, birlik ve beraberliğin koşulsuzca yaşandığı bayram kolektif bilincin yükseldiği kutsal günlerdir.

Kolektif bilincin yükseldiğ bu kutsal günleri bir fırsat olarak görüp, içimizdeki sevgi titreşimini artırmaya ne dersiniz.

Sevgi nedir, nerdedir ?

Sevgi evrenin özüdür. Yaratılan her şeyin özünde sevgi vardır. Yaratılan her şeyin esasında sevgi vardır. Sizin içinizde ve çevrenizde de sevgi mevcut.

Sevgiyi deneyimlemek için sadece zihninizin ve kalbinizin ona açık olması ve içinizde yayılmasına izin vermeniz gerekiyor. Sevginin içinizden akışına ne kadar çok izin verirseniz, onu ne kadar çok yayarsanız, hayatınızda o kadar çok sevgi olur.

Sevginin kaynağı içinizdedir. Dış dünyadan sadece içinizdeki sevgiyi size yansıtır. Sevgiyi diğerlerine ve kendinize yansıtmak için onu önce kendi içinizde hissetmelisiniz. Bunun içinde öncelikle kendinizi sevmeli ve olduğunuz gibi kabul edebilmelisiniz. 

Kendinizi gerçekten sevene ve olduğunuz gibi kabul edene kadar, başkalarının verdiği sevgiyi kabul etmekte zorlanır, bu sevginin gerçek bir sevgi olmadığına dair şüpheleriniz mevcut olur.

İşte bu yüzden önce kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak güzel şeyler düşünün. 

Kendi kendinize "kendimden hoşlanıyorum", "ben sevilebilir bir insanım", "Kendimi çok seviyorum", "kendimi olduğum halimle onaylıyor ve kabul ediyorm" diye çokça tekrarlayın. 

Kendinizi buna ikna edin. Bu duyguları gerçekten hissedin. Sevginin kalbinizden tüm vücdunuza yayıldığını, aklınızı, kalbinizi, tüm hücrelerinizi, atomlarınzı doldurduğnu hissedin. 

Hepimizin gölgeli, karanlık ve çok gurur duymayacağımız, farklı olmasını dileyeceğimiz bir parçamız vardır. Tıpkı bir paranın iki yüzü olduğu gibi…bu yanları da koşulsuzca sevmeyi deneyin. Güneşin, tüm insanlara eşit yansıması gibi… güneş asla, şunu veya bunu yaparsan sana parlayacağım demez. Sizi olduğunuz gibi kabul eder ve ne olursa olsun size parıldar, çünkü onun bütün bildiği budur! Sıcaklığını ve ışığını herkese eşit olarak yaymaktır. Birtakım kazançlar elde etmek için değil, gerçek doğasını özgürce yansıtmak için.

Şimdi içinizde iyi hissetmediğiniz konular hakkında düşünün. Onları belki bugüne kadar yok saydınız. Ancak çözüm bu değil. Bunların da sizin bir parçanız olduğu ve sevilebilir olduğu gerçeği ile artık yüzleşme vakti. Şimdi kendinize "Tüm zayıflıklarımla ve eksikliklerimle seviliyorum, kendimi seviyorum" diye tekrarlayın. Tıpkı güneş gibi sevginizi tüm kısımlarınıza yansıtın. 

Şimdi karşılıksız olarak sevdiğiniz birini veya bir şeyi düünün. Bu bir kişi, bir hayvan, bir bebek veya bir çiçek olabilir veya belki içinde tatlı bir his oluşturan birini veya bir şeyi düşünebilirsin… Şimdi hayalinde bu şeyi imgele ve bağrına bas… Sana kendini çok iyi hissettirdiği için bu şeyin veya varlığın varolduğundan dolayı derin bir minnettarlık duygusu ile söyle “seni seviyorum”, "seni seviyorum"...

Bu teknik sevilmeyen olarak düşündüğün kişi ve durumlarda bile bakış açını sevilen hale çevirmek için sana yardımcı olan bir araç, bir tekniktir…. Eğer koşulsuz sevdiğinizin yüzünü yolunuza çıkan her yüzde görmüş olsaydınız doğal bir sevgi yanıtını hissederdiniz ve yolundan geçenler sevgiyi size geri yansıtırdı.

Sevmediğiniz bir işi, her kim ve ne olursa olsun senin için bir sevgi sembolü olan sevdiğinin işiymişçesine yaparsan, tüm işini zevk alarak yaparsın. Sevgin için bir şeyler yapabildiğin için minnettar olursun…

Şimdi, karşılıksız sevgi hissettiğiniz bir anı düşünün. Sadece doğru, güzel bir şeyler yaptığınız için değil, yaşadığınız ve tam olarak olduğunuz gibi kabul edildiğiniz... ve tekrar, bu sevgiyi bir kişi, bir hayvan veya doğa için bile deneyimleyebilirsiniz… güneş cildinizi ılık ılık okşuyor olabilir… veya hoş bir esinti saçlarınızı uçuruyor olabilir… veya tatlı, arındırıcı bir yağmur üstünüze yağıyor olabilir… veya daha büyük bir güç tarafından korunup gözetiliyor olduğunu hissedebilirsin…

Şimdi sessizce tekrarlayın “Fazlasıyla seviliyorum. Fazlasıyla seviliyorum. Fazlasıyla seviliyorum”... ve gerçek karşılıksız sevginin nasıl olduğunu hissedin. 

Şimdi sevginin her tarafınızda olduğunun farkında olun. O, daima mevcuttur, her nefesinde vardır…

Evrenin özüdür… canlı, cansız her şeyin içinde bulunur… günlük hayatınızda bu şeylerde sevginin varlığını asla düşünmesenizde sevgi, ayakta durduğunuz yeryüzünde, oturduğunuz sandalyede, uyuduğunuz yatakta, giyindiğiniz elbiselerde, yediğiniz yiyeceklerde, yıkandığınız suda mevcuttur.

Fazlasıyla seviliyorsunuz, fazlasıyla seviliyorsunuz... fazlasıyla...

Ramazan bayramınızı kutlar, bu özel günlerde içinizdeki sevgi titreşiminin yükselmesini temenni ederim.

A. Nilgün Aktaş
Kişisel Gelişim Uzmanı
 
www.nilgunaktas.com
http://www.facebook.com/ANilgunAktas
nilgunaktas@hotmail.com
 
Toplam blog
: 563
: 8587
Kayıt tarihi
: 30.03.10
 
 

Kişisel gelişim uzmanıyım. Yaşam Koçu, İlişki Koçu, NLP Uzmanı ve Eğitmeni, Kuantum Yaşam Koç..