Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bayramda tatil yolculuğu

Bayramda tatil yolculuğu
 

Sardalya


 

Yaşananlar, dertler, sıkıntılar, sevinçler birbirine benzer şekilde gelişince yazılar da birbirine benzemeye başlıyor. Birçok malzeme olmasına rağmen yazmayı erteliyoruz. Bir yazı daha bitiriyoruz, futbolumuzun bitmeyen sorunları, ekonomi ve siyasetinin eleştirileri ve dünyada arzulanıp kavuşulamayan barış gibi başlıkları biz defalarca yazarız, siz ne kadar okursunuz bilemiyorum.

 

Belki gereksiz bir karamsarlık içerisindeyim. Çünkü toplumuz bu tür (tekrarlı) konuşmaları sıkca, bıkmadan yapıyor. Toplumlar belki bu şekilde istenen formu alacak. Son günlerde gelişen olaylara kısaca baktığımızda yorumlanacak en önemli konu İsrail ile yaşananlar ve PKK terörü olmalı.

 

Ben bu konuları zamana havale edip, geçen ramazan bayram tatiline gitmek istiyorum. Uzun yıllardır ilk kez bir bayram arifesi yollara düştüm, istikamet İzmir idi. Eskihisar feribot iskelesini aşırı uzun kuyruk yüzünden göremedim, İzmit körfezini dolaşmak zorunda kaldık. Dolaşmak sorunu çözdü, ama yaklaşık Gemlik’e kadar ışıklarda beş altı dakika beklemek zorunda kaldık. Bayram sonu Ulaştırma bakanımız İzmit körfezine inşa edilecek köprü için imayı attı, körfez geçişi 6 dakika olacakmış. Köprü şüphesiz Bursa İzmir yönüne gideceklere büyük kolaylık olacak. Düşünceme göre özellikle bayramlar gibi trafiğin yoğun olacak günlerde köprü çare olmayacak.  İstanbul’da bu nüfus olduğu sürece şehre giriş ve çıkışlar hep dert olacak. Ankara’dan geliş nasıl İzmit’te sıkışıyorsa, İzmir ve Bursa yönü de yeni köprüde sıkışacak, hem de 30 dolar vermenize rağmen. İstanbul’un batı ve doğusu bu anlamda hafta sonları dertli olamaya devam edecek.

 

İstikamet İzmir demiştik, yaklaşık on saatte iki mola ile Urla’ya vardık. Geçen sene gitmiş, gelecek sene tekrar ziyareti hedeflemiştik. İstanbul’dan sonra İzmir’in sakinliğinde güzel bir bayram geçirdik. Alaçatı’yı unutmadık, bolca sardalya yedik. Günler sınırlı idi, gelecek senelerde Karaburun yarımadasını tekrar ziyaret etmeyi hedefleyerek, maalesef tekrar on saatlik dönüş yoluna koyulduk. Manisa’dan geçerken kavun almayı unutmadık.

NOT: Blog sayfasının yeni görünümü hayırlı olsun...

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..