Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '11

 
Kategori
Özel Günler
 

Bayramımız hepimize kutlu olsun

Bayramımız hepimize kutlu olsun
 

Bayramları bilinçli olarak kutlamalıyız.(Sabahattin Gencal)


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız hepimize kutlu olsun. 

TBMM’nin açılışının 91.yıldönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının büyük bir gururla, neşeyle, coşkuyla kutlandığı bugünün anlam ve önemini kavramamız gerekir. Bayram konuşmalarını klâsik konuşmalar deyip geçmeyelim. Bayram mesajlarını, Bayram şiirlerini sadece alkışlamakla yetinmeyelim. 

Bilelim ki bayram sevincimize, coşkumuza, gururumuza bilincimizi katarsak bayramlarımız asıl o zaman bayram olur. Bu güzel duygularımıza bilincimizin katılması demek bir nevi çimento katılması demektir. Manevi olarak da güçlenmek demektir. 

Ulusal egemenliğin ve demokrasinin simgesi olan TBMM’nin 23 Nisan 1920’de açılması bütün Türk Tarihimiz içinde büyük bir dönem noktasıdır. Bu dönem sadece tarih kitaplarında kalmamalı. Her vesileyle bu dönem hakkında bilgi edinmeli, bilgilerimizi tazelemeliyiz. 

TBMM Atatürk’ün önderliğinde yediden yetmişe tüm yurtseverlerle birlikte Kurtuluş Savaşı vererek yurdumuzu düşmanların, emperyalistlerin elinden kurtararak demokrasimizi Cumhuriyetle taçlandırmıştır. Atatürk ve TBMM sadece Türk tarihinde değil bütün mazlum ulusların tarihlerinde de bir simge olmuştur. 

Atatürk denince akla egemenlik, demokrasi ve cumhuriyet gelir. TBMM denince akla egemenlik, demokrasi ve cumhuriyet gelir. 

Atalarımız büyük bir azimle, kararlılıkla, büyük bir güven ve cesaretle Kurtuluş Savaşı vererek egemenliğimizi kazanmıştır. Demokrasimizi, Cumhuriyetimizi kurmuştur. 

Atalarımızın kendine güvenle, cesaretle ve sürekli bir kararlılıkla, gösterdiği iradeyi bugün de göstermeliyiz. 

Yediden yetmişe tüm ulusumuzca göstereceğimiz çelikten irademizle dahili ve harici düşmanlarımızı bir kere daha yenebiliriz. 

Tekrar ediyorum, dün topraklarımızı işgal eden düşmanlar bugün beyinlerimizi işgal ediyorlar. Dün top ve tüfek yanında her türlü entrika ile karşımıza çıkan düşmanlar bugün beyin yıkama silâhlarıyla, ırkçılığı tahrik etme; dil ve dini istismar etme yöntemleriyle karşımızdalar. 

Ortam Kurtuluş Savaşı yıllarındaki ortam gibi. Onun için yeniden bir Kurtuluş Savaşı vermeliyiz. Bu savaşı da Atatürk’ün manevi önderliğinde TBMM yönetmelidir. 

Egemenliğin, demokrasinin, cumhuriyetin simgesi TBMM Türkiye Cumhuriyetinin çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkması için gereken çabayı göstereceğine inanıyoruz. İnanmamak için bir neden yok; çünkü TBMM biz seçiyoruz. Özgür irademizle seçiyoruz. Özgür irademizi saptırmak isteyenlere, engellemek isteyenlere elbet gereken dersler verilecektir. TBMM ebedi olarak egemenliğin demokrasinin, cumhuriyetin simgesi olmaya devam edecektir. 

 

Sabahattin gencal, Başiskele – Kocaeli, 23. 04. 2011 

 

 
Toplam blog
: 181
: 635
Kayıt tarihi
: 29.03.11
 
 

1943'te Trabzonda doğdu. Erzurum Yavuz Selim İlköğretmen okulunu bitirdikten sonra girdiği Bursa Eğ..