Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '13

 
Kategori
Bayramlar
 

Bayramınız kutlu olsun

Bayramınız kutlu olsun
 

Daha nice bayramlara


Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bütün yurtta törenlerle kutlandı. Cadde ve sokaklar, binalar apartmanlar şanlı Türk bayraklarıyla donatıldı. Her taraf rengârenk oldu. Siyasiler de geçmiş yıllara oranla Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramının 93. yılnda belki ilk olarak yan yana geldiler. Elbette bu sevindirici bir olaydır. Bayramın dostça, kardeşçe, sağlık ve huzur içinde kutlanması önemlidir. Tarihe bir damga vurdular. Dünyanın birçok yerinde Türkiye’ye gelen çocuklar bayrama  ayrı bir renk  kattılar.

Gazi M. Kemal Atatürk 1922 yılında bir yurt gezisi sırasında bir tren yolculuğunda Bursa’da kendisini karşılayan çocuklara aynen şöyle demişti:

“Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizlersiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz. Kızlar, çocuklar!...”

İşte bu duygu ve düşünceyerle 23 Nisan Ulusal Emenlik ve Çocuk Bayramı Atatürk tarafından çocuklararımıza armağan edilmiştir.  Bu bayram bundan 93 yıl önce 1920’de Ankara’da ve özellikle Hacı Bayram Camii’nde kurbanlar kesilerek, Atatürk yanlarında olduğu halde TBMM’de bulunan milletvekilleriyle Ankara halkıyla birlikte dualarla bu bayram kutlandı ve Türk çocuklarına armağan olarak taçlandırıldı. Aradan 93 yıl geçti. Aynı aynı duygularla bütün yurtta 23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle coşkuyla  kutlanıyor.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ulusal Eğemenlik Bayramı ile ilgili bazı sözlerini buraya alıp sevgili çocuklarımıza sunmak istiyorum:

* Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.

* Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.

* Özgürlüğün de, eşitliğin de adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir.

* Ulusal egemenlik, ulusun namusudur, onurudur, şerefidir.

* Ulusal egemenlik öyle bir ışıktır ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar yok olur.

* Egemenlik verilmez alınır.

* Milli egemenlik milletin namusudur, şerefidir, haysiyetidir.

 * Özgürlüğün de, eşitliğin de adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir.

 * Ulusal egemenlik öyle bir ışıktır ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar yok olur.

 * Çocuk yurdun temelidir.

 *  23 Nisan, karanlıktan aydınlığa kavuştuğumuz gündür.

 * Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir.

 *  Özgürlüğün de, eşitliğin de adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir.

 *  Türk milletinin geleceği, bugünkü çocuklarının doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır.

 *  Bugünün küçükleri, yarının büyükleridir.

 *  Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar.

23 Nisan 1920 yılında TBMM’sinin kurulması demokrasiye atılan ilk adımdır. Atatürk’ün bu veciz sözü elbetteki önemlidir: Hâkimiyet, kayıtsız, şartsız milletindir.

İşte bu duygu ve düşüncelerle ben de bir öğretmen olarak TBMM’ nin kuruluşun 93’üncü yılında bu Ulusal ve Eğemenlik Çocuk Bayramınızı kutlar, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere TBBM’nin kurulmasında emeği geçen herkesi saygıyla, rahmet anıyor yüce Türk Ulusuna daha nice sağlık, huzur, barış ve aydınlık yarınlar ve güzel bayramlar diliyorum.

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..