Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '06

 
Kategori
Bayramlar
 

Bayramlar güzeldir

Bayramlar tatlı bir sevinç ile hüznün bir arada yaşandığı günlerdir. Her evde hummalı bir çalışma göze çarpar. Yine bu bayramda da baklavalar açılıyor, börekler yapılıyor. Çocukların sevdiği en güzel yemekler anne eliyle hazırlanıyor. Lokumlar, şekerler alınıyor. Evlerde tatlı bir telaş var ki sormayın. Kimi sılaya gitme hazırlığı içerisinde, kimi gurbet yolu bekliyor.

Anne ve babalar sanki Yusuf’unun kokusunu kilometrelerce öteden duyan Yakup (as) gibi. Her on kilometrede karşılıklı telefonlaşmalar devam ediyor. Aman acele etmeyin yavaş gelin yavrum. Beklenenler yollarda, bekleyenler duada.

Kimide yollara dalıp bu bayramda gelemediler işte. Halbuki söz vermişlerdi geleceklerdi. Ah oğul sen dayanırsında belki. Anne yüreği dayanır mı ha. Keşke gelseydin. Yollara düşseydin, dağları aşaydın da gelseydin ne olurdu. Ellerinde mendil gözyaşlarını silerek bekleyen anneler görüyorum.

Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da aile ocağı yeniden alevlenecek. Işığı, karanlık bir köşe kalmayıncaya dek dörtbir yana yayılacak. Tebessümler salacağız bulutlara. Yeniden umutlanacağız. Ne zamandır hasret kaldığımız bir aile fotoğrafı çektirebileceğiz. Sevgi ve muhabbetle yoğrulup kaynaşacağız. Buradan aldığımız güçle daha bir coşku içerisinde yarınlara doğru koşacağız.

Aşımızı bölüştürüp, acımızı paylaştıran küskünleri barıştırıp, kardeşçe kucaklaştıran ''Ben unuttum sende unut'' dedirten şu bayram nimetine bakınız. Ey can başka nerede var bu coşku, bu heyecan?

Bayramda aradığımız tat ne lokumda, ne şekerdedir. O senin gönlündedir. Gönlünüzün tadıdır, lokuma, şekere tat veren. Hatta baklavaya böreğe ad veren gönül tadır. Diliyorum ki gönlümüzün tadı eksilmişse yeniden gelsin. Yere düşen tebessümlerimiz, gülümsemelerle göklere yükselsin.

Bugün bayramdır lütfen ocağa bir odun daha sürünüz. Daha bir alevlensin harlansın. Binlerce yıl öteden yanan ocağımız kıyamete kadar sönmeden yansın. Bugün bayramdır bir lokum daha lütfen. Bir şeker daha almaz mıydınız?

Bir Ramazan-ı Şerif Bayramını daha milletçe birlikte yaşıyoruz. Diliyorum ki kimse bizim akordumuzu bozmaya, telimizle oynamaya, mızrabımızı kırmaya kalkışmasın. Birlik ve dirlik içerisinde geldiğimiz yolda yine aynı duygularla zamanın sonuna kadar yol alalım. Hiç kimse bizim akordumuzu bozmasın, buna da gücü yetmesin.

Ramazan Bayramınızı tüm insanlık alemine hayırlara vesile olması dileğiyle kutluyor, hep birlikte el ele daha nice bayramlara kavuşmanızı diliyorum.

 
Toplam blog
: 574
: 922
Kayıt tarihi
: 09.08.06
 
 

Samsun Yazarlar Derneği (Kurucu) Başkanı. 12 kitabı neşredildi. Türk Güreşinin Sembol ismi Yaşar ..