Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Bayramlıkmı Gündelikmi Murat Taşkın

http://blog.milliyet.com.tr/bayramlikmigundelikmi

19 Haziran '09

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Bayramlık mı? Gündelik mi?

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Bayramlık özenle seçilmiş temiz ve ütülü kıyafetler içinde bir iş görüşmesine gittiğimizde elbette hem kendimizi iyi hissederiz hem de görüşmeci için iyi bir izlenim bırakırız. İşe girdiğimiz ilk günleri geçirdikten sonra bayramlık kıyafetlerimiz ikinci ihtiyaç duyacağımız güne kadar gardoraptaki koruyucularda yerlerini alır ve bizler gündelik olan aslolan kıyafetlerimizi giyerek iş yerimizde günlerimizi geçiririz. Tıpkı şirketini bize tanıtırken olduğundan farklı anlatan bayramlık yüzünü gösteren işveren gibi. Bizleri işe alana kadar bayramlıklarını giyer ve bir süre sonra gündelik kıyafetleri ile gerçek yüzünü gösterir..

BİREYSEL KARİYER YÖNETİMİ : Uykudan uyandığımızda veya bizleri uykudan fırlatacak bir heyecan, bir hayat hedefi yakaladığımızda üzerimizde gündeliklerimiz vardır.Bize ait olan , her an içimizde yaşayan üstümüzde taşıdığımız asıl kıyafetimiz. Onu her gün giyerken aynı heyecanı duyarız çünkü bize aittir. Hayallerimizi bizi etkileyen diğerlerine anlatırken ise gündelikler yerini bayramlıklara bırakır. Farklı bir kıyafete bürünürüz kendi isteğimizle. Onlar bizim için önemlidir. Görüntümüz değişmek zorundadır. Biz kendimizi sahtece kandırdığımızı sandığımız gibi etrafımızdaki diğerlerini de kandırdığımızı sanırız bayramlıklarımızla.

SATIŞ VE PAZARLAMA : Müşteri istek ve beklentilerinin ötesine geçmek bir yana dursun sadece tesadüfi satışları yakalamak uğruna ütülenir bayramlıklarımız. Satış başarısında gerçek dost olmak ve kalıcı gerçek siz olmanız gerekirken sahte üstlerimizle ve sahte kimliklerle çıkarız müşterimizin karşısına. Onlar güzel kokan parfümler içindeki şık kıyafetli adam / kadını kendisine sadece bir şeyi satmak için uğraşan robotla gündelikleri içinde kendisi olanı ayırt edemeyecek kadar aptaldır zaten.

ISO 9001 VE KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ : Çarşı Pazar bir kalite belgesi satın alınarak işletmemize kazandırdığımız belgenin ihale süreci içinde veya eşdeğer rakip arkadaşımıza hava atmak için giyilmiş bir bayramlık kıyafet olduğunu , gerçek kalitenin üst yönetimin kafalarında başlayan ve her gün çalışanlarıyla birlikte giymesi gerek bir GÜNDELİK iş yapma anlayışı ve yönetim şekli olması gerektiği konusunda ACABA SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ ?

Saygılarımla

Murat TAŞKIN

 
Toplam blog
: 15
: 1217
Kayıt tarihi
: 18.06.09
 
 

Anadolu Üniversitesi İŞLETME fakültesini bitirdim. Ege Üniversitesi'nde İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ VE..