Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '10

 
Kategori
Bayramlar
 

Bayramlık ve seyranlık

Bayramlık ve seyranlık
 

Kurban Bayramlarımızı birtürlü seyranlık (gezme, gezinti, bakıp seyretme) olmaktan çıkaramadık. Alınan tedbirlere rağmen. Yine İstanbul Boğazı'nı kızıl kana boyadık, Çengelköy, Beylerbeyi sahilleri bundan nasibini aldı.

Acemi kasaplar yine kendilerini doğradılar, çocuklar kanlı manzaralar karşısında donup kaldılar. Bu senenin flaş kurbanlıkları Anguslar ise çok dişli çıktılar. Satıcısını da, alıcısını da canından bezdirdiler. Sanki kurbanlık olimpiyatları yapılıyormuş gibi, 10 km. koşuda, 3 mil yüzmede, uzun ve yüksek atlamada rekorlara koştular.

İnşallah seneye bu manzaralar, ulu orta olmaktan, alınacak daha geniş tedbirler sayesinde, ortadan kalkarda seyranlık olmaktan çıkar, bayramlık olurlar.

Bayram diyoruzda, bizim ananelerimizde bayram, sevgidir, hoşgörüdür, küslerin barıştığı, aile ziyaretlerinin yapıldığı küçüklerin el öptüğü, büyüklerin hediyeler verdiği, hoş sohbetlerin yapıldığı, bir heyecan ve sevgi yumağının oluştuğu, günlerdi bizler için.

Bugün 73 milyonluk Türkiye'mizde acaba kaç aile bu ananeleri yaşıyor, yaşatıyor ve yerine getirebiliyor?

Malum, bir kısım insanımız, bayram tatillerini fırsat bilip, yurtdışı turistik seyahatlere gidiyorlar, bir kısım çalışanımız ise yurtiçi tatil yörelerinde dinlenmeyi tercih ediyorlar. Bazılarımız, bulundukları şehirlerde aile ziyaretleri yapıyorlar, diğer bir kısım ise bulundukları şehirlerden, köylerine ailelerinin yanlarına bayramlaşmaya gidiyorlar.

73 Milyonluk Ülkemiz'de mutlu azınlığın yanında, yarınını düşünenlerin sayısı büyük bir ekseriyeti teşkil ediyor. Bu insanları bayramlar bir araya getirebiliyorsa ve bayramlaşırken yüzlerindeki tebessümün gerisindeki acıyı, mutsuzluğu, gerginliği ve reva görülen sevgisizliği, hoşgörüsüzlüğü her şeyin aynası olan gözler bile saklayamıyor.

Sevginin azaldığı, sevgisizliğin hüküm sürdüğü, güçlünün zayıfı ezdiği, yetim hakkının yendiği günümüzde, bayramlar insanları bir araya getirsede yüzlerin gülmesini beklemek abesle iştiğal olmaktan öteye gitmiyor.

Bardağın dolu tarafına bakarak, mutlu bayramlar...

 
Toplam blog
: 465
: 1550
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Çevreye saygı, insanlık görevi olarak algılanmalıdır. Bankacılık ve finans yöneticiliği  uğraşım ..