Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '06

 
Kategori
Futbol
 

Bayrampaşa Belediyesi ve Kulüpler Birliği Amatör Kulüplere Malzeme Dağıttı

Bayrampaşa Belediyesi ve Kulüpler Birliği Amatör Kulüplere Malzeme Dağıttı
 

Türk futbolunda gündem, ilgi odağı vede verilen önem hep Super Lig ve profesyonel futbolcular olmuştur. Çünkü sektörde en çok paranın döndüğü, pastanın en büyük dilimi olduğundan herkes bu pastadan pay kapabilmek adına çabalamaktadır. Hal böyle olunca profesyonel futbolcunun alt yapısın oluşturan, amatör takımlar ve alt yapılar hiç gündeme gelmez ve onlar adlarından da anlaşıldığı gibi maddi bir beklenti beklemeden ilerdeki profesyonel futbolcuların alt yapısını hazırlamak için kendi yağlarınca kavrulmaktadır. İşte bu bağlamda buğüne kadar Bayrampaşa ilçesinde 16 tane amatör takıma 31/8/2006 Perşembe akşamı Bayrampaşa Belediyesi ve Başkan Hüseyin Bürge, B.paşa'da ki amatör takımları her konuda desteklemek için yeni kurulan ve başkanlığını eski futbolcular dan Mehmet Kalemci’nin yaptığı Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği (B.Paşa Kulupler Birliği), İstanbul ASKF(amatör spor kulüpleri federasyonu) Başkanı Sait Yücel Genel Sekreter Abdullah Kaya ve amatör takımların Başkan ve yöneticilerinin katıldığı bir yemekle gerçekleştirldi.

Bu yemek ve malzeme dağıtım töreni esasen futbolcu yetiştirmek adına altyapıyı oluşturan amatör kulüpler için çok önemli, kaynak bulmakta,malzeme bulmakta ve idman yapacak saha bulmakta zorlanan amatör kulüpler bu malzeme yardımıyla malzeme konusunda büyük bir yüktende kurtulmuş oluyorlar. Bu sezonda idman sahalarının hepsinin suni çim olacak olan kulüpler gecici sıkıntıdan sonra bayağı rahatlayacaklar, Arda gibi yeni yıldızların Türk futboluna kazandırmaları için iyi bir fırsat olacak. (Arda'nın ilk kulübü B.Paşa Altıntepsi'dir.)

Toplantı da B.Paşa Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Bürge”14 yıldır görevde olduğu sürece tüm kulüpler belediyenin sahalarından ücretsiz yararlanmakta olduğunu, amaç nakdi değil aynı yardımların daha yararlı olduğunu, yine bazı belediyelerin gibi yaptıkları sahaları kulüplere bırakmadığını aksi takdirde saha bakımlarının altından kalkamadıkları ve sahları ücretli kiraya verdiklerini buda kendi sistemlerinin haklı olduğunu söyledi. Yine amatör kulüplerinin yeni kulüp binalarını inşa ettiklerini ve kulüplerin hizmetine sunduklarını anlattı. Ayrıca B.Paşada 1200 üyeli 9-15 yaş gençlerin yararlanması için Bilgi Merkezi ve Bilgi Evleri açıp gençlerin hizmetine sunduklarını, 15 yaş üstü gençler için ise Gençlik Merkezi açtıklarını ve toplam 1500 üyelerinin olduğunu amaçlarının gençliğin bir tarafta ana kucağı, karşı tarafta ise öğretmen ocağı, ortada ise sokak olduğunu gençleri sokaktan kurtarmak için çabaladıklarını ve amaç gençlerin sokağa düşmeleri değil düşmeden önce sahip çıkmak olduğunu söyledi.

Bayrampaşa Amatör Kulüpleri Desteklem Derneği(külüpler Birliği) Başkanı Sayın Mehmet Kalemci ise, Bayrampaşadaki tüm 16 tane amatör kulübü bir çatıda birleştirerek belediyenin de desteğiyle futbolda Bayrampaşa'da büyük bir hamle yapacaklarını ve bu amaçla çalışmalarını devam ettirdiklerini belirterek katkılarından dolayı sayın Bürge'ye teşekkür etti, yine kulüplerin sorunları ile ilgili olarak ASKF Başkanı sayın Sait Yücel’e bir dizi sorunlarını iletti.

Neticede yenilen yemekle son bulan bu toplantı, Bayrapaşa'da amatör takımların geleceği için ve ileride yetiştirilecek Türk futboluna kazandırılacak yeni gençler için iyi bir temel olduğu kanısındayım. Türkiye'de ki tüm belediyeler Türk futbolu adına böyle hamleler yapmalıdır.

Ne demişler,

İÇKİ ÖLDÜRÜR

KUMAR SÜRÜNDÜRÜR

SPOR GÜLDÜRÜR

Tüm gençlerimiz yüzünden gülücükler eksik olmasın.

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..