Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

sufi-su /Emel Yeşilkayalı

http://blog.milliyet.com.tr/sufi-su

10 Ekim '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bazen bir şey olur gerçekten anlarsın

Bazen bir şey olur gerçekten anlarsın
 

Bir arkadaşın arar, uzun süredir görüşmediğin. Sevinirsin, bunca zamandan sonra unutmamış dersin. Hoş beş derken, öyle bir şey söyler ki, tüm sevincin içinde kalır. Anlarsın… Hani, öyle yanında olmak seni rahatlatmak için değil; hani sıkıldıysan, arayamadıysan ben seni aradım bak dinliyorum demek için değil… Birden, birden… belki sadece dostluktan başka yerlere kayıveren sesinden, anlık bir akord bozulmasından, gerçekten anlarsın… başka arkadaş sohbetlerinde meze olacağını.

Bazen, bir an olur… sadece bir an. Bir kaçamak bakış yakalarsın, senin görmediğini sandığın anda atılan. Birden anlarsın, gerçekten anlarsın… artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını, farklı yönlere giden hayatlarla beraber, hayata ve birbirine bakışların da değiştiğini… Sonra biri arar, yıllardır hiç görüşmediğin, izini kaybettiğin. Hatta, ne yazık ki hatta, unuttuğun belki. Birden anlarsın, gerçekten anlarsın… bazen sadece gerekliliklerden dolayı bir arada oldukların için, unutulmaz olabildiğini. Buruk bir tebessüm eşlik eder anlayışına.

Bazen, sürekli birileri tarafından aranırsın. Sevinemezsin, çünkü bilirsin hal hatır sormanın dışında, aslında satır aralarında talepler iletilecektir. Arkadaş olduğun için yerine getirmen beklenen, yerine getiremediğinde bir kalemde arkadaşlıktan vefasız kategorisine indirileceğin. Birden anlarsın, gerçekten anlarsın… İhtiyaca binaen arkadaşlıklar olduğunu.

Bazen biri arar, çok özel biri. Yıllardır özenle koruduğun, her şeyini paylaştığın, birlikte büyüdüğün, değiştiğin, geliştiğin, farklı yönlere gitsen de birbirinize bakışlarınızın değişmediği, hep içini ısıtan, derdini bölen, derdini böldüğün… Birden anlarsın, gerçekten anlarsın… Arkadaşlık ve dostluktan öte hatta, insanın kardeş de edinebildiğini. İçin mutlulukla dolar, gözlerin yaşarır tebessümle beraber. Sonra birden anlarsın, gerçekten anlarsın… Hayat zaten bu işte, tüm bunların toplamı ve tabii ki çok daha fazlası.

Sevgi ve sağlıcakla kalınız…

 
Toplam blog
: 76
: 1567
Kayıt tarihi
: 28.03.09
 
 

Merhaba, ben sufi-su. Sosyal hizmet uzmanıyım. Yıllarca korunmaya muhtaç çocuk çocuklar, koruyucu..