Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '12

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Bazen hatırlamak gerek...

Bazen hatırlamak gerek...
 

Brooklyn köprüsünde, bir bahar günü, görme özürlü bir adam dilencilik yapıyormuş.  Dizlerinin dibine bir tabela koymuş. Üzerinde "DOĞUŞTAN KÖR" yazılıymış. Herkes dilencinin önünden geçip gidiyormuş. Bir bayan yaklaşıp dilencinin dibinde durmuş. Eğilip önündeki tabelayı almış arkasına bir şeyler yazmış, olduğu yere tekrar bırakmış. Ne olduysa olmuş. Gelip geçen ve bu tabeladaki yeni yazıyı okuyan herkes, başlamış dilencinin önündeki şapkaya para atmaya. Tabelada ise şu yazmaktaymış:  GÜZEL BİR BAHAR GÜNÜ AMA BEN BU GÜZELLİĞİ GÖREMİYORUM

Bu hikâye ile başlamak istedim. Bu hikâyede her ne kadar ” ifade etmek istediğimiz şeyin doğru dile getirilmesinin önemi”  vurgulansa da ben, etrafımızdaki görülmeye değer şeyleri bazen göremeyişimize istinaden yazdım.

Tertemiz hiç okunmamış bir kitap gibi baharın gelişi. Her sayfasını açtığında yeşeren dalların büyüyüp renk renk çiçeklerin açması. Her okuduğun sayfada yeni hikâyeler ve güzellikler. Açan her çiçek, yeni dallar hepsi bir yeniliğin rengi.  Silkinme ayları sanki bahara girişler. İşte bu zamanlarda ruhum kıpır kıpır oluyor. Yaramaz bir çocuk ya da çayırlarda zıplayan bir keçi gibi oluyorum. Bu zamanlarda açık bir alanda ya da yol kenarında küçük bir yeşillik görsem tanıdıklarım “çayırı gördü bizim dağ keçisi” derler. Dağ, bayır, sahil… uzun uzun yürüyüşler yapmak gelir içimden. Çok severim, İzmir’in ılık havalarında yürüyüş yapmayı. Yaz aylarında iş yerinden aldığım senelik izinlerimde yazlığa gideriz. Orada kaldığım süre boyunca erken kalkar, kahvaltı saatine kadar üç dört saat yürüyüş yaparım. Mis gibi oluyor havası, hele o deniz kokusu… Kış aylarında ise ofisin içinde sabah gel, akşam git eve gidince çocuğun ödevi, etrafı toparla, yarının yemeğini ayarla, ütü derken günün nasıl bittiğini anlamadan yorgunluktan yığılıyorsun bir kenara. Bu koşuşturmanın içinde birde havanın kapalı ve bozuk olması insanın ruh yapısını tamamen etkiliyor.

Ve baharı heyecan içinde bekliyor yürek. Doğanın uyanışı ile hayatı daha farklı görmeye başlıyorsun. Etrafta oluşan bu renk cümbüşü insanın içinde değişik duygulara sebep oluyor. Sanki yeniden doğmuş gibi.

Tabii bahar beklentilere ve umutlara göre farklı anlamlarda kazanıyor insanların hayatlarında. Beklentilere ve umutlara göre şekilleniyor. Bazı insanlar için kışın karlı havasından kurtulmak, bazıları için yakacak parasından kurtulmak, kimi için de ekilen mahsulünün ürününü  almak, bazıları içinde yaz tatilini beklemek.... değişik değişik umutlar, beklentiler…

 
Toplam blog
: 6
: 527
Kayıt tarihi
: 27.06.11
 
 

Özel bir şirkette Kalite Yönetim Temsilcisiyim. Evliyim, 6 yaşında bir kızım var. İzmir'de yaşıyorum..