Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '13

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Bazen kaçan Pozisyonlar da Gol olabilir !

Bazen kaçan Pozisyonlar da Gol olabilir !
 

( Karikatür | Copyright By Erdil Yaşaroğlu )


İş dünyasında ki profesyoneller ; işlerini eksiz yapan, detaylara önem veren, sürekli kendini geliştiren ve yenileyen kişilerdir. Kişiler görev ve sorumlulukları dahilinde içinde yer aldıkları yapıda belirli bir görev tanımı ve görev adı ile tanımlanmaktadır. Tanımlamalar genellikle kişinin yaptığı işi doğru açıklıyor olsa dahi, çoğunlukla görev ismi ve mevcut sorumluluklar dengeli olamayabilir .

Buna bağlı olarak oluştuğu düşünülen dengesizlikten zarar gördüğüne inanan kişiler, çalışma süreleri boyunca işlerinden çok, operasyondaki yerlerini ve pozisyon isimlerini düşünürler. Bu da onları kaygılı hallerde çalışmaya sevk eder. Kaygı ile çalışan kişilerinde iş verimliliği ister istemez azalır .    

Bugün dünya üzerinde hak ettiği işlerde çalışmak için ülkelerindeki konjonktürel işsizlik sebebiyetiyle önemli fırsatların uzağında kalan gerçek profesyonellerin umurumda bile değil ; “pozisyon” isimleri…

Çünkü onlar şunu çok iyi biliyorlar ; Gerçek profesyoneller önlerine çıkan tüm fırsatları kendi lehlerine çevirmek adına her yolu dener ve aldıkları tüm sorumlulukları büyük bir titizlikle yerine getirmek için çaba sarf ederler. Çünkü ellerindeki işin öncelikle kazanca daha sonra başarılarla dolu bir kariyer yolcuğundaki önemli bir kilometre taşına dönüşmesini sağlamanın yolu buradan geçiyor.

Hizmet ettikleri Kuruma ve/veya şahısa faydalı olabilecek önemli işlerde ; yetenekleri doğrultusunda ellerinden gelenin fazlasını yapan ve hep daha fazla mücadele eden kişiler için başarılı olmak çok daha kolay olacaktır .

İşletme sahipleri ve Yatırımcılar için Kurumun verimliliği için, çalışanların taşıdıkları pozisyon isimlerinden daha çok, içinde yer aldığı organizasyona sağladığı artı değerler daha büyük önem taşır.

Çalışanların pozisyonlarını, yani görevlerini küçük görmeleri ; önce iş içinde verimsizleşmeye daha sonra da hızla motivasyon ve heyecan kaybı yaşamasına neden olmaktadır .

Marthin Luther King’in de söylediği gibi ;     

“ Eğer sizden sokakları süpürmeniz istenirse, Michelangelo’nun resim yaptığı, Beethoven’in beste yaptığı veya Shakespeare’in şiir yazdığı gibi süpürün. O kadar güzel süpürün ki gökteki ve yerdeki herkes durup ’Burada işini çok iyi yapan, dünyanın en iyi çöpçüsü yaşıyormuş’ desinler “

Hepinize İyi Pazarlar,

Serhat Kaya

 
Toplam blog
: 3
: 464
Kayıt tarihi
: 05.12.12
 
 

1999 – 2002 yılları arasında Ali Poyrazoğlu ve Uğur Yücel başta olmak üzere sanat dünyasının birç..