Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '15

 
Kategori
Güncel
 

Bazen savunduklarımız reddettiklerimizin nedenidir

Bazen savunduklarımız reddettiklerimizin nedenidir
 

Vatan bölünmesin diyoruz, savunduğumuz bu. Ama birileri bölmeye, savaşarak almaya çalışıyor; reddettiğimiz de bu. “Vatan bölünmesin” de haklıysak bunu reddetmekte de haklıyız ve ülkemizi korumamız normal.

Keza aynı şekilde karşı taraf bağımsızlık istiyor ve bu nedenle savaş başlattı. Bağımsızlık talebinde haklıysa ve biz bu talebe olumlu yaklaşmıyorsak savaşmakta da haklı.

Burada esas kriter haklı olmak… Haklı değilsen şehidine bile ağlayamazsın. Hatta şehit bile değildir. İki taraf da haklı değilse anlamsız savaş, kör dövüşü. İki taraf birden haklı olmayabilir mi? Olur tabi. Örneğin işte TC-PKK savaşı. İki taraf da haklı değil. Anlamsız savaş, kör dövüşü yani.

TC’nin yanlışı Amerikalı Kızılderili’nin tek başına bireysel olarak bağımsızlık dilekçesi verdiği, İskoçya’da bağımsızlık referandumu yapıldığı çağda eski kılıç kalkan devletlerine özgü “üniter devlet” anlayışında diretmesi. Vatan bölünmez. Bölünür kardeşim, her şey bölünür; bölünmezse ölünür!

PKK’nın yanlışı. Kürt halkı benim adıma bağımsızlık savaşı yap diye sana yetki mi verdi? Kendi kendine aldın silahı çıktın dağa. Bu halinle sen Kürt halkının özgürlük mücadelesi yapan bir gücü değilsin. Bugün ben söylüyorum işte. Kürt halkının PKK’ya desteği (keşke ölçebilsek) %30’u geçmez. %70’in karşı olduğu bir davada haklı olabilir misin?

Dincisiniz, barış istiyorsunuz… Alayına karşıyım diyorsunuz barış istiyorsunuz. Kürtlere ölüm diyorsunuz barış istiyorsunuz… Dağlar akıttığınız şehit kanlarıyla kıpkızıl olmuş barış istiyorsunuz… Ve Kerim Korkut’un sizlere inanmasını bekliyorsunuz… Öyle ya salağız biz. Dirilerinize hiç inanmıyorum. Kaldı ki ölenleriniz bile haklı olmayabilir. Şu anda Türkiye’de Kerim Korkut’tan başka samimi olarak barış isteyen yok.

Adam ne kadar utanmaz ya…”Kürtlerin bu ülkede toprağı yok” diyor. Bu sahtekar terörü protesto yürüyüşüne katılıyor. Bu adam şehide ağlasa bile gözyaşlarına inanmam ki. Kendisi şehit olsa bile inanmam. Sen önce kendini protesto et! Kullandığın cümle alenen savaş nedeni. Ben Kürt olayım bu cümle üzerine dağa çıkarım.

Şehit sayılmak için de, ağlamak için de haklı olman gerekir. TC iyi bir şeymiş gibi övünerek 771 teröristin öldürdüğünü açıklıyor.  İnternette öldürülen örgüt militanları “leş” diye paylaşıyorlar. Ve sonra ölülerine leş dediğin kimselerin vicdanlı olmalarını bekliyorsun.

Ya Kürtlere ne demeli! PKK resmen ölüm makinesi. Haklı haksız ayırmıyor. Hastaneye saldırıyor ya. Ya siz insan mısınız? Hastane senin yaralı militanını tedavi ediyor. Allah belanı versin, hastaneye okula saldırmanın, doktoru, 14 yaşında çocuğu öldürmenin gerekçesi olur mu? Savaşın bile vicdanı vardır. Savaşta bile insan olabilirsiniz.

İnsanlar böyle olduğu sürece Kürtler de Türkler de bu acıları hak ediyorlar. TC, Kürtler, Türkler böyle oldukları sürece savaş çok normal. Eğer henüz Irak gibi Suriye gibi olmadıysak aklı başında hareket eden Kürtlerin bir kısmı ve bizim gibi savaş kışkırtıcılığı yapmayan, iki tarafı da düşünen, şehitlere ağlarken dağlardaki kandırılmış gençlere de üzülen, bir tarafı tutmayan, duygularıyla hareket etmeyen ülkenin bu durumdan kurtulması için çalışan dua eden kimseler sayesinde.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..