Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '12

 
Kategori
Sosyoloji
 

Bazen silahtan da keskin olur yazı yazmak

Bazen silahtan da keskin olur yazı yazmak
 

Silivri cezaevinde tutuklu bulunan Prof.Dr. Mehmet Haberal'a, Cezaevi iç tüzük kurallarına göre annesinin vefatı öncesinde son kez veda görüşmesi için izin verilemeyen, ancak son yolculuğu için lütfedilerek 72 saat izin verilebildi. Daha önce babasını kaybeden Haberal'a izin verilememişti.

Bu nasıl bir iç tüzük ki, henüz hüküm giymemiş ve üstelik Milletin vekili bir insana, bilim adamına babasının son yoculuğuna ve annesinin vefatı öncesinde helalleşmek için izin verilemiyor?

Bırakın tüzüğü bir kenara, vicdan diye birşey yok mu dur?

Ne yani, cenaze için izin verilebildi, güvenlik önlemleri alınabildi ve Haberal hiç bir yere kaçmadı da, hasta annesini son kez görebilmesi için izin verilebilmiş olsaydı aynı önlemler alınamaz mıydı?

Ben, vicdan unsurunu sorgulamak istiyorum. Duygu unsurunu sorgulamak istiyorum.Oysa dinimiz vicdan ve duygu unsurlarını önde tutmamakta mı dır?

Suçlu ve de tutuklu olsa bile bir insan'ın insani hakları yok mu dur? diye sormak istiyorum. Değeneğin bir ucundaki hukuk, diğer ucundaki vicdan ve duyguyu dengede tutabilmek demokrasinin gereği değil mi dir?

Atatürk, Cumhuriyeti kurarken demokrasi ilkeleri doğrultusunda bir ülke olmasını istemedi mi?

Günümüzde yaşadıklarımız sadece mevcut iktidarın eksiklikleri değil, gelmiş geçmiş tüm iktidarların demokrasinin ülkede geliştirememelerinin yansımaları dır.

Daha fazla demokrasi için, daha çok adalet, daha çok insan odaklı yaşam için bırakalım sivil toplum örgütlerini, bırakalım TUSİAD'ı, öncelikle yazarlar ve çizerler kalemlerine sarılmalı dır..

Hani vardır ya, "Önce vatan'sa, önce demokrasi'ysa, gerisi teferruattır".

Ağır kalemler, kalemlerine sarılıp hep birlikte Türkiye için yazmalılar..Doğru bildiklerini, öngörülerini ülke için paylaşmalılar diye düşünüyorum..

Yazılı ve görsel medyanın ağır topları, ben değil, biz demeliler öncelikle.

M.Ali Birand, Mehmet Barlas, Ali Kırca, Ertuğrul Özkök, Mehmet-Ahmet Altan, Hasan Cemal, Güneri Civaoğlu, Hasan Pulur gibi isimler bugün için yazmalılar. Ucunda mahpusluk da olsa..

Bazen, silahtan da keskin olur yazılar..

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..