Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '13

 
Kategori
Haber
 

Bazı askerler kayıp

Bazı askerler kayıp
 

Tersanede römorkor faciası!
İZMİR’in Karşıyaka İlçesi’ndeki Alaybey Askeri Tersane’de bakımı yapıldıktan sonra denize indirilmek istenen ’TCG Değirmendere’ adlı römorkör, yan yattı. Römorkordaki askerlerden 6'sı son anda atladı. Olayda iki kişinin yaşamını yitirdiği, 6 ya da 7 kişinin de kayıp olduğu öğrenildi. Genelkurmay da "Kayıp asker ve siviller var" açıklaması yaptı.
 
Alaybey Askeri Tersanesi’ndeki bir havuzda bakımı yapılan Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait ’TCG Değirmendere’ adlı römorkör, bugün öğle saatlerinde denize indirilmek istendi. Bu sırada, römorkör aniden su alıp Karşıyaka yönüne doğru yan yattı.  Yan yatan Değirmendere römorkörunun kurtarılması için Alsancak Limanı’ndan dev yüzer vinç de Alaybey Tersanesi’ne getirildi. 
 
9 YARALI
 
Hastaneye aralarında askerlerinden de bulunduğu 9 kişi yaralı olarak götürüldü, 2 kişi taburcu oldu.
 
GENELKURMAY: BAZI ASKERLER KAYIP
 
Olayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklama yaptı. 
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle : Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İzmir Tersanesinde havuzda bakımda olan 'TCG Değirmendere' Römorkörü 23 Aralık 2013 tarihinde, havuzda 'Dalış' esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle sağ tarafa yatmak suretiyle 'alabora' olmuştur. Söz konusu römorkör, planlı bakım faaliyeti için 27 Kasım 2013 tarihinden itibaren havuzda bulunmaktadır.
 
Alınan ilk bilgilere göre; olay anında römorkörde bulunan bazı askerî ve sivil personelin kayıp olduğu belirlenmiş olup, kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır."
 
KÖTÜ HABER GELDİ
 
Yetkililerden alınan bilgiye göre yaralı olarak çıkarılan ve kalp masajıyla hastaneye kaldırılan 1 işçi hayatını kaybetti, 1 asker de şehit oldu. Hastanede halen yaralı 7 kişinin bulunduğu belirtilirken, 6 veya 7 kayıp olduğu ileri sürüldü. (Kaynak: milliyet.com.tr)
 
Şehit askerimize ve çalışan işçiye rahmet, ailelere baş sağlığı ve sabır diliyorum... Kayıplara da en kısa zamanda sağ sağlim ulaşılır inşallah..... 
 
 'TCG Değirmendere' Römorkörü 23 Aralık 2013 tarihinde, havuzda 'Dalış' esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle sağ tarafa yatmak suretiyle 'alabora' olmuştur. '
 
Umarım henüz bilinemeyen neden en kısa zamanda bilinir. Römorkörü denize indirmeye çalışan insanlar-askerler ehil insanlardı eminim...
 
Yeniyıla ramak kala yine sözün bittiği yer...
 
:( An itibariyle ölenlerin sayısı 10'na çıktı...  Ve 17 yaralı...
 
 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..