Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '08

 
Kategori
Kentleşme
 

Bazı başarılar vardır ki; övgüye değer. Tıpkı Ilıca Belediyesinin imza atmış olduğu başarı gibi…

Bazı başarılar vardır ki; övgüye değer. Tıpkı Ilıca Belediyesinin imza atmış olduğu başarı gibi…
 

Arkadaşlar:

Ilıca; ilçemize yaklaşık üç km olan, sahil şeridine yakın şirin bir beldemiz. Ayrıca Ilıca, Ilıca' nın çehresini değiştiren çalışkan bir Belediye Başkanına ve çalışanlarına sahip. Özellikle öyle nitelikli bir muhasebeci ve halkla ilişkilere sahip ki; Sn. Hakan Şenses, Belediyenin bütün çalışmaları konusunda bizleri bilgilendirir, hatta çoğu zaman haberleri de kendi yazıp mailimize atarak yükümüzü hafifletir. Her ne kadar kendisi ile fazla sohbet imkânı bulamasam da, kısa da olsa görüşmelerimizde edindiğim intiba, işini kusursuz yapması ve işinin hakkını vermesi.

İster genel bazda olsun, ister yerel bazda, kişilerin siyasi görüşlerine bakmadan yapılan her güzel işi takdir ederim. Bu anlamda her ne kadar şimdilerde AKP saflarında yer almış olsa da, ilk dönemde CHP etiketi altında seçimi kazanan Ilıca Belediye Başkanı Rafet Ünal ister kişilik babında olsun, ister çalışma anlamında, her bakımdan takdir ettiğim bir kişi ve kişiliktir. İşte bu çalışkan kadro oldukça güzel bir projeye imza atmış ve karşılığını da almış. Tek temennim ve endişem Türkiye’min, Beldelerimin ortak proje adı altında yabancıya pazarlanması. Umarım ve dilerim öyle olmaz.

Kendilerini ve başarıda adı geçen tüm çalışanları kutlar, başarılarının devamını dilerim. A. Sarıkaya.

İşte Ilıca Belediyesinin imza attığı son başarı örneğinin özeti.

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu tarafından 2008 yılı Avrupa Kültürlerarası Diyalog yılı olarak ilan edilmiştir. Bu girişim, farklı kültürlerin ve inançların ortak yaşamını güçlendirmeyi amaçlayan faaliyetlere yer vermektedir.

Türkiye olarak biz, kendi kültürel çeşitliliğimizden büyük güç alan bir ülkeyiz. Avrupa Kültürlerarası Diyalog yılında da Türkiye’nin tarihi, doğa, inanç ve kültür turizminde alternatif turizm olarak sunabileceği çok şey vardır.

Türkiye ile Avrupa Komisyonu, Türkiye ve AB halkları arasında ilişkilerin kurulmasını sağlamak amacıyla çeşitli oluşumlara destek vermektedir.

Bu kapsamda; Ilıca Belediyesi olarak sunduğumuz “ AB Standartlarında Belediyecilik Hedefli Ortak Girişimler Projesi”ni hibe almaya hak kazandık.

AB ile Türkiye arasında Sivil Diyaloğun geliştirilmesini hedefleyen projede Macaristan’dan Balatonfüred Belediyesi ve Makedonya’dan Sutrumika Belediyesi ile Ortaklıklar kurulmuştur. 14 Ay sürecek olan projede Belediyeler arasında “Sosyal Hizmetler”, “Turizm ve Tanıtım”, “Ticaret ve Ekonominin Geliştirilmesi” başlıkları altında bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılarak uzun süreleri ilişkiler kurulması hedeflenmektedir.

Projemizin amacı, Sutrumika, Balatonfüred ve Ilıca Belediyesi arasında “Belediyecilik” hizmetleri konusunda deneyimlerin paylaşılması, uzun süreli ilişki için etkin bir diyaloğun kurulmasıdır. Kurulan sivil diyalog ile belediyeler arasında güçlü bir işbirliği sağlanarak etkin, şeffaf ve katılımcı yerel yönetimde kapasite arttırılacaktır. İşbirliği çok çeşitli alanlarda olup Belediye Hizmetleri başlığı altında toplanacaktır.

Genel olarak, Ortak belediyeler vasıtasıyla kültürler ve ülkelerarası ilişkiler güçlenecek ve sosyal hizmet, alternatif turizm, ticaret ve yatırımların farklı değerlendirilmesine ve farklı uygulamalara gidilmesine ve ardından da güçlenmesine yardımcı olacaktır.

Personelin ve bölge halkının bilgilenmesi ve bilinçlenmesiyle hizmet kalitesindeki iyileşme, turist sayısının gün geçtikçe artmasına ve yeni yatırımların bölgeye çekilmesine, turist sayısındaki artış da belediye ve bölge gelirlerinin artmasına sebep olacaktır. Bütün bu gelişmeler, artan talebe bağlı olarak yeni ve farklı iş alanlarının gelişmesine de olanak sağlayacak ve istihdamın da artmasını sağlayacaktır.

Açılışımıza katıldığınız için teşekkür eder, saygılar sunarım.

“Avrupa Birliği Standartlarında Belediyecilik Hedefli Ortak Girişimle Projesi”

Proje Destek Verecek Olan Kurum ve Kuruluşlar

-Sivil diyaloğun geliştirilmesi

-Avrupa Birliği Genel Sekreterliği

-MFİB “Merkezi Finans ve İhale Birimi”

-Ilıca Belediyesi

Projenin Uygulanacağı Ülkeler, Bölgeler ve Şehirler

PROJE SAHİBİ

-Türkiye;

Akdeniz Bölgesi, Antalya, Ilıca Belediyesi

PROJE ORTAKLARI

-Makedonya,;

Strumica, Strumica Belediyesi

-Macaristan;

Balatonfüred, Balatonfüred Belediyesi

Proje Destek Verecek Olan Kurum ve Kuruluşlar

*Kumköybeach Resort Hotel

Side Mare Hotel,

Terrace Hotel,

Miramare Hotel,

Cesars Otelleri

T.C. Başbakanlık Özürlüler idaresi Başkanlığı:

Ortakların Seçilme Sebepleri

1.Ortak Strumica Belediyesi Makedonya

Strumica Belediyesi, “Belediyecilik” yönetimi konusunda uluslararası standartları sağlayarak ISO 9001:2000 belgesini Makedonya’da alan ilk belediyedir ve AB projeleri projeleri deneyimi vardır

2.Ortak Balatonfüred Belediyesi Macaristan

Balatonfüred belediyesi, AB Üyesi olan Macaristandadır ve çok sayıda AB projesi uygulamıştır.

Ortağımız, Belediyemiz gibi tam bir tatil beldesidir ve halkın temel geçim kaynağı turizmdir.

Projenin süresi toplam 14 Aydır; ilk 4 ay Projenin Hazırlık Safhası, 9 Ay Proje uygulama safhası, son 1 ay da nihai değerlendirme ve kapanış safhası olarak planlanmıştır. 25 Haziran 2008/25 Ağustos 2009

PROJENİN AMACI:

Strumica, Balatonfüred ve Ilıca Belediyesi arasında “Belediyecilik” hizmetleri konusunda deneyimlerin paylaşılması, uzun süreli ilişki için etkin bir diyaloğun kurulmasıdır. Kurulan sivil diyalog ile belediyeler arasında “Belediye Hizmetleri” başlığı altında “Turizm ve Tanıtım -Sosyal Hizmetler-Ticaret ve Ekonominin Geliştirilmesi” başlıkları altında güçlü bir işbirliği sağlanarak etkin, şeffaf ve katılımcı yerel yönetimde kapasite arttırılacaktır.

PROJENİN ÖZEL AMAÇLARI

1- Bu projeyle bölgenin doğal, tarihsel ve kültürel varlıklarının tanıtılması, turizm stratejisinin belirlenmesi…

2- Bölgede sürdürülebilir turizmin benimsenmesi, kendi kaynaklarını yaratabilen, öz denetimini yapabilen, iç verimliliği yüksek bir turizm kültürü yaratılması

4-Ticaret ve ekonomide kadın’ın fırsat eşitliğinin sağlanması için topluma bilinç kazandırılması ve kadınların çalışma hayatına kazandırabilmesi için yönlendirme yapılması

PROJENİN ÖZEL AMAÇLARI

5- Belediyemizin sosyal hizmetler alanındaki ihtiyaçların karşılanmasına yönelik kapasitesini arttırmak için planlamalar yapılması

6-Belediyemiz sınırlarındaki turizm tesislerinde mevcut çalışanların engellilere hizmet konusunda bilgilendirilip bilinçlendirilmesi, tesislerde çalışanların bu konuda kapasitelerinin arttırılması ve dezavantajlı gruplar için hizmet kalitesinin AB Ülkeleri seviyesine çıkarılması

7- Ilıca’da yaşayan halkın da belediye yönetiminde söz sahibi olması ve bu sayede etkin ve şeffaf bir yerel yönetimin sağlanması amaçlanmaktadır

HEDEF GRUPLAR VE NİHAİ FAYDALANICILAR

HEDEF GRUPLAR

Ilıca Belediyesin ’de çalışan 10 kişi ve Belediye Meclisi üyesi 2 kişi

Ilıca’da turizm tesislerinde görev yapan 120 idari görevli,

Ilıca’da turizmin yarattığı yan sektörlerde çalışan 120 kişi

Ilıca’da tarımsal faaliyetlerle uğraşan 50 çiftçi ve 50 ev kadını,

Strumica Belediyesi’nde çalışan 5 kişi ve Belediye Meclisi Üyesi 2 kişi

Balatonfüred Belediyesi’nde Çalışan 6 kişi ve Belediye Meclisi Üyesi 2 kişi

NİHAİ FAYDALANICILAR

• Ilıca’da turizm tesislerinde yer alan personel

• Ilıca Belediyesi’ndeki esnaf ve sanatkarlar

• Ilıca’da işgücü piyasasında faal olarak çalışan kişiler

• Ilıca beldesi halkı ve Ilıca’ya ve bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler

• Manavgat Belediyesi ve komşu belediyeler Strumica ve Balatonfüred Belediyeleri çalışanları, bu belediyelerin sınırları içindeki halk ve çevre belediye çalışanları ve halkı.

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..