Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '06

 
Kategori
Futbol
 

Bazı gerçekleri gözardı edemeyiz

Bazı gerçekleri gözardı edemeyiz
 

Dün akşam Fenerbahçe' mizin şampiyonlar ligi ön eleme maçı vardı. Bu maç asla ölçü olmamalı. Hangi şartlarda oynanırsa oynansın Fenerbahçe bu takımı rahatlıkla yenecek güce sahip. Önemli olan ileriki maçlarda nasıl bir perfomans göstereceğidir. Gerçekten dünyaca ünlü yıldızlar var kadrosunda. Anelka, Appiah Alex gibi. Sanırım Aziz YILDIRIM bu futbolcuları Türkiye'de Diyarbakır ya da Kayserispor'a karşı oynatmak için almadı. Bu yetenekli oyunculardan Avrupa kupalarında büyük şeyler bekliyor. Kaldı ki şimdiye kadar kendilerinden beklenen verimi Avrupa kupalarında almış değiliz. Tek tek baktığımız zaman yerli ve yabancı futbolcuları çok kaliteli. Her türlü imkanımız mevcut. O zaman sorun ne? Neden Avrupada istenilen başarı bir türlü gelmiyor?

Belki söyleceklerim bazı Fenerbahçeli arkadaşlarımı kızdıracak ama gerçekleri göz ardı edemeyiz. Türkiye'de üst üste 10 kez şampiyon olsak bile Galatasaray'ın Avrupa'da aldığı tek bir kupaya bile eş değer olamaz. Sürekli bazı arkadaşların yazdığı yorumları okuyorum Fenerbahçe, Galatasaray'dan büyük diye. Ne olarak büyük? Maddi açıdan mı? Stad olarak mı? Taraftar olarak mı? Benim büyüklük anlayışım başarıyla ölçülüdür. Ne zaman Avrupada bir UEFA kupası alırız ve arkasına süper kupayı kazanırız işte o zaman bile Galatasaray'dan büyük olamayız ancak eşit oluruz. Dünya 3. olan milli takımımıza bir bakalım. Kaleye Taffarel yerine Rüştü'yü, defansa Popescu yerine Alpay'ı orta sahada da Hagi yerine Yıldıray'ı koyalım buyrun size Galatasaray.

Ligde 18 takım var ve bu takımların 17 tanesi Fenerbahçe'yi sevmiyor. Bir Fenerbahçe taraftarı olarak bu durum hiç hoşuma gitmiyor. Artık kulübümüze zarar veren, yaptıkları açıklamalarla bizi diğer takımlara karşı düşman eden, katkısı olmadığı halde onun sırtından prim yapmaya çalışan ve gündemde kalan kişilere destek vermemeliyiz. Tepkimizi göstermeliyiz. Diğer kulüplerle ve federasyonla aramızı iyi tutmalıyız.

Başarılı olmak için her şeye sahibiz. Hep destek tam destek veren muhteşem bir taraftarımız var. İnanıyorum ki 100. yılımızda özlediğimiz Avrupa'da bir başarı gelecektir...

 
Toplam blog
: 4
: 600
Kayıt tarihi
: 23.07.06
 
 

31/08/1979 istanbul doğumluyum. Özel bir şirkette yönetici olarak çalışmaktayım. Herşeyin özgürce ya..