Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '07

 
Kategori
Dostluk
 

Bazı insanlar vardır, dostlarımızdırlar

Bazı insanlar vardır, dostlarımızdırlar
 

Bazı insanlar vardır, dostlarımızdırlar, güneş gibidirler, her zaman ışık verirler, o kadar sıcaktırlar ki, kalbimizi ateşlerler, ısıtırlar. Bir telefon kadar yakındırlar bize. Ne zaman bir sorunla karşılaşsak, gecenin bir vakti arasak bile, "Neden bu saatte arıyorsun, sabaha kadar bekleyemedin mi?" demezler. Önce dinlerler, ellerinden gelen bir şey varsa, yardımcı olurlar.

Bazı insanlar vardır, dostlarımızdırlar, güneş battıkdan sonra bile onlar gökyüzündeki yıldızlar gibi parlarlar, her zaman bize ışık saçarlar, varlıklarını belli ederler.

Sorunlarla karşılaştığımız zaman her zaman dostlarımızı aramamız gerekir mi? Bence önce, "Neden bu işi başaramıyorum?" demeden "Nasıl başarabilirim?" diye kendimizi sorgulamamız gerekir. Unutmayalım, başarılı olmak için yılmamamız gerekir. Tırmanmadan düşmeyiz. Riske girmeden bir sonuca varamayız. Düşersek de bu her zaman düşeceğimiz, yerde kalacamız anlamına gelmez. Bir işe başlamadan, onu bitiremeceğimizi, bir işi başarmadaki en büyük engelin, kendimize olan güvenimizin olmaması olduğunu bilmemiz lazım.

Bazı insanlar vardır dostlarımızdır, bazen acı olarak eleştirseler, canımızı yaksalar da, doğruyu söylemekden, sakınmazlar, çünkü her zaman bizim iyiliğimizi düşünürler. Bunlar "dikenli gül gibidirler." Yaklaştıkça, sarıldıkça, sevdikçe dikenleri batar, sonuçta mutluyuzdur bunları sevmekden.

Bazı insanlar vardır, dostlarımızdırlar, bize gelmeleri, yakın olmaları için yollarına halı sermemiz, yollarına gül dökmemiz, sabah erken vakit kalkıp, o uyanmadan ona çiçek almamız, ona kahvaltı hazırlamamız gerekmez. Bir candan selam, bir güleryüz yeterlidir onlara. Gelen bunlarla gelir, gitmek isteyeni de ne yapsak durduramayız.

Bazı insanlar vardır, dostlarımızdırlar, öğretmenimiz olurlar, Bize yaşamayı, nasıl soru sorulacağını, insanları öğretirler.

Bazı insanlar vardır dostlarımızdır, tanıdıkça değerlerini daha iyi anlarız, yakınlaştıkça gözümüzde büyürler. Hayatımıza yön verirler. Ufak bir anlaşmazlıkda aramızdaki köprüleri kaldırmazlar. Onlar bilirler ki, köprülerin kolay yapılmadığını. Yine de bazı dostlarımızla zaman içinde ilişkilerimiz bozulabilir. Bu durumda, tuğla üzerine tuğla koyarak duvar örmektense, sorunu büyütmeden, duvarda bir kapı, oda olmazsa bir pencere açmayı öğrenmemiz lazım.

Mutlu olmak için dostlarımızı tanımamız lazım. Önce görebilmek gerekir, bir çok şey aslında yüksek de değildir, bakmasını bilirsek, görmesini bilirsek, bir çok şeyin gözlerimiz seviyesinde olduğunu fark ederiz. Mutluluğu yükseklerde, başka yerlerde aramakla, ancak zaman kaybederiz. Yapmak istediklerimizi bugün yapmamız gerekir. Çünkü atılan ok, geçen zaman geri gelmez. Tüm bunlara rağmen, yine de hayatta her fırsatı değerlendiremeyiz. Ama hayatta her kaçırılan fırsat, yeni bir fırsatın kapısını açar.

Hayat güzeldir ve yaşamaya değerdir. Dostlarla birlikde yaşamak ise, hayatın güzelliğine güzellik katar.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..