Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '12

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Bazı Kadınlar Güneş, bazı Erkekler Gezegenler gibidir

Bazı Kadınlar Güneş, bazı Erkekler Gezegenler gibidir
 

Bilindiği gibi Güneş gezegenleri çekim gücü ile yörüngesinde tutar. Bu çekim için Güneş herhangibir çaba sarfetmez. Büyük kütlesi ile varlığı yeterlidir, çekimi bu kütlesi yaratır. Gezegenler Güneş’ten kaçmak isterler biraz uzaklaşabilirler ama yörüngeden çıkamaz ve kaçamazlar çünkü güneşin çekimi onları bırakmaz. Güneşe yaklaşmak isterler, biraz yaklaşabilirler fazla değil çünkü yörüngedeki dönme hareketleri merkezkaç kuvveti yaratır. Güneşin çekimi ile merkezkaç kuvveti birbirini dengeler ve gezegenler yörüngelerine kilitlenip Güneşin etrafında dönüp dururlar, ne kaçabilirler ne de yaklaşabilirler.

Bazı Güneş Sistemleri iki yıldızlıdır ( binary stars ). Bunlardan gezegenlere sahip olanların bazıları gezegenleri paylaşırlar, tıpkı covalent bağ oluşturan atomların elektron paylaşmaları gibi. Gezgenler bu sistemlerde her iki güneşin çekiminden etkilenirler ve ikisine de yaklaşamaz ve ikisinden de kaçamazlar, dolanıp dururlar.

Bazı kadınlar Güneş gibi, bazı erkekler de gezegenler gibidirler. Erkekler bu kadınlara yaklaşamazlar da, onlardan kaçıp kurtulamazlar da. Doğa ne harikalar yaratıyor.

Rasih Bensan 15 Kasım 2012 

 

 
Toplam blog
: 368
: 2280
Kayıt tarihi
: 05.05.12
 
 

BİLİM özellikle astronomi ve çeşitli konularda araştırmacı ve yazar Amatör fotoğrafçı, Ka..