Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '15

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Bazı otellerde insan kaynakları süreçleri nasıl işliyor?

Bazı otellerde insan kaynakları süreçleri nasıl işliyor?
 

Bazı otellerde insan kaynakları süreçleri nasıl işliyor?


Yaklaşık bir sene önce, başarılı bir otel yöneticisi olan arkadaşım dertleşmek için beni aradı. Bir süredir işsiz olduğunu ve nedense iş bulamadığını söyledi. Enteresan olanınsa hiç alışık olmadığı bir şekilde ya ilk görüşme sonrasında reddedildiğini ya da başvurularına olumlu/olumsuz hiçbir cevap alamadığını söyledi.

Eski çalıştığı işyerlerinden birinin olumsuz referans veriyor olabileceğini, hangisi olduğunu öğrenmek için de eski çalıştığı otelleri bir arkadaşına aratmasını ve kendisi için referans istemesini tavsiye ettim.

Kısa bir süreliğine çalıştığı bir otelin patronunun kendisi hakkında hayali bir senaryo ve uydurma olaylar anlattığını öğrenmiş. Görev tanımı patronun dediklerini birebir yerine getirmek olan sözde insan kaynakları görevlisinin de aynı şekilde yalancı şahitlik ettiğini öğrenmiş.

Yasal olmayan bir şekilde maaşları elden ödeyen ve maaşları eksik ödeyerek çalışanların 1-2 maaşını teminat olarak tutan işvereniyle anlaşamadığı için bu otelden ayrılmış ve epeyce bir alacağını da bırakmak zorunda kalmıştı.

Bu durum turizm sektöründeki bazı patronların ve İK çalışanlarının oteller için en önemli girdi olan insan kaynağına bakış açısını ortaya koymaktadır.

Diğer yandan referans kontrolü yapan insan kaynakları görevlilerinin de sadece bir referansın söylediği hayali senaryoya inanması ve başka bir kontrole gerek duymaması da dikkat çekici bir durum.

Sonuç olarak yönetici arkadaşım kısa bir süreliğine çalıştığı bu oteli özgeçmişinden çıkarttı ve kısa sürede iş buldu.

Happy End! :)

 

 
Toplam blog
: 5
: 220
Kayıt tarihi
: 28.09.15
 
 

Anamur'luyum. 93'te Cerrahpaşa İngilizce Tıp Fakültesini kazandım, 2 sene okudum ve yanlışın nere..