Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '10

 
Kategori
Deneme
 

Bazı şeyler

Bazı şeyler
 

.


Sokaklar bazen tembel, düşünceler eziyet verici, suskunluklar ve gururla geçen garip bir hayat öyküsü alır götürür sizi terkedilmiş hayatlara..

* * *

Bazı sokaklar vardır. Pencere önlerindeki saksılarında kurumuş yaseminler vardır. Bazı kapı önlerinde akasyalar... Yitip gidersiniz, bu baş döndürücü çiçek senfonisiyle..

* * *

Bazı hayatlar vardır. Dağınıktır, biriken bir dağınıklıktır bu. Ayıklanıp odalara sığdırılabilecekelrini sanan hayatlardır.

* * *

Bazı aşklar vardır. Yaşanılanlar, paylaşılanlar, görülenler, hissedilenler hep alışılmışın dışında yaşanan aşklar. Uç noktalarda yaşanan, kişilerin birbirini beslediği, birbirlerine çok şey kattıkları ilişkiler vardır.

Bazı aşklar vardır ki; Bir gün biri terkeder, başka bir gün diğeri. Her iki kişi de terkedilmenin acısını sonuna kadar hisseder, ve bu dünyadan ayrılsalar bile biri diğeri'nin ardından şu sözleri haykırır;

''Aşkım sonsuza dek senin peşinden gelecek''...

* * *

Güçsüz bir lamba'nın hiç değişmeyen ışığıyla ısınan yürekler vardır. Ve bu değişmeyen ışıkta, hayatın aslında ne çok yüzü olduğunu hatırlatır.

* * *

Bazen payınıza düşen, okyanus kadar derin bir yüreğe sahip olmak, bazen de terk edilmiş sokaklara yön vermek..

Ve bazen de *'' ellerini seviyorum'' * diyen sesin hüznünde ölmek...

***Furuğ Ferruhzah*

 
Toplam blog
: 125
: 885
Kayıt tarihi
: 20.04.07
 
 

Tıbbi sekreterim aynı zamanda edebiyatla meşgulüm ..