Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '17

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Bazı Ürünlerde Kendimize Yetmeyip İthal Etmemiz Önemli Değil, Yeter ki Toplamda Kendimize Yetelim

Bazı Ürünlerde Kendimize Yetmeyip İthal Etmemiz Önemli Değil, Yeter ki Toplamda Kendimize Yetelim
 

Hemen ülke panikte, “Samanı bile ithal ediyoruz” Olmadığı için mi, üretemediğimiz için mi? Değil tabii ki, başka yola girdik belki.

Hem napacan samanı, artık hayvanlar bile akıllandı, yem seçiyor; bir kaşık çorbayla doyma zamanı geçti ağam.

Bakın şimdi ülkenin genel durumu iyi değil onun için saman gözümüze batıyor, her bir yandan refah zenginlik aksa saman da neymiş dersin.

Geçiş dönemleri zor olur da biz de bir türlü geçemedik anasını satayım, 50 yıldır kalkınmakta olan ülkeyiz. İleri ülkelere yetişmemizin tek yolu galiba onlar batsın biz çıkalım!

Detayla uğraşıyorsunuz, Kanada’dan mercimek alıyormuşuz; dağlarımıza Tokyo New York dikelim Habeşistan’dan bulgur alalım! Değiştirin bu kafaları, gözümüz artık Eminönü kaldırımlarını görmesin, gözlük takalım Satürn’ü görsün.

Sayın Cumhurbaşkanı'nın katıldığım düşüncesi, “Büyük düşünelim” Adamlar Mars’a gidiyor, bunlar samanla bulgurla uğraşıyor!

“Sayın Korkut, konuşuyorsun ama bazı ürünlerde kendimize yetemediğimiz için toplamda da kendimize yetemiyoruz”

Ekonominin hali saman yüzünden değil, saman dediğin nedir ki. Yüksek teknolojiye geçemiyoruz çünkü okullarda ölü nasıl gömülür öğretiliyor. Kontrol/bilinç arttı ağaların karı azaldı, artık toplumu kolay kandıramıyorlar; karları azalınca yatırımlar da azaldı, bire on kazanmaları gerekiyordu. Ve en önemlisi ısrarla üzerinde duruyorum, ülke olarak muhafazakâr bir yaşam şekline yöneldik. İnsanlar paralarını bilinçsiz ama harcıyorlardı. Fakire gerek yok zenginler de harcamıyor çünkü harcanan yerlerin (eğlence, sanat vs) ahlaki, dürüst falan olmadığı algısı oluştu.

G-20 üyesiyiz samanla mı kalkınacağız! 3 milyon da Suriyeli geldi ki samana bulgura kaldıysak Somali’den beter oluruz valla. Bizim ne yapıp edip karşı kıyıya geçmemiz lazım. Ama Ak Parti zihniyetiyle zor. Düşünce doğru uygulama yanlış. Yatırım yapacak adamın bıyıklarına bakarsan bu iş olmaz.

Sanata olumsuz bakıyorsun. Sanat insanların para harcama yollarından biri. Gezmeye eğlenmeye olumsuz bakıyorsun. Şunu giyme bunu giyme diyorsun. Bu insanlar paraları olsa bile nereye harcayacaklar! Samandan önce bunu düşünmek lazım!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..