Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '15

 
Kategori
İlişkiler
 

Bazıları nasıl saçmalayacağını bilemez!

Bazıları nasıl saçmalayacağını bilemez!
 

Yaşamın alabildiğine karmaşıklaştığı, giderek daha güçleştiği yeryüzünde; herkesten gerçekçilik beklemek, elbette büyük bir haksızlık olur. Ama öyleleri vardır ki aramızda, nasıl saçmalayacağını bilemez! Adam tutarlılık düşmanı. Dengeli kişilik, ona el gibi yabancı. Beklenti üretmeyle hayal kurmanın farkını anlamaktan bile yoksun. Ha bire saçmalayıp durur. İşin yoksa düzelt ablayı.

Kimi, hayat pahalılığını atıp tutar. Kimi futbola esir. Sanırsın ki, bu oyunu yalnızca o bilir! Ama söylediği saçmalıktan ibaret.

Bazısı, yakaladığını öğütler. Karşısındakinin ihtiyacına aldırmadan. Bazısı da, hayat düzelticisi! Ha bire her işin en doğrusunu gösterir. Oysa anlattığı, yalnızca kendi bildiği. Bundan bir nefsi habersiz!

Bi de, hayatı yalayıp yuttuğunu, artık her şeyi öğrendiğini iddia edenler var tabii! Yaşamdan almaktan çoktan vazgeçmiştir bunlar. Ha bire kendini tüketir.

Bir işin uzmanı olana saygılıyım. Ama, aklına gelen her konuda bilmişlik taslayan, delirtir beni. Aslında hiçbir şeyden anladığı yok! Hep yarım yamalak, daima kulaktan dolmadır haznesi. Bazen, derine inmeden, üstün körü dinlemek bile yorar insanı; sırf bu yarı cahiller yüzünden. Vatandaşın çenesi, seni canından bezdirir. Bir tek şeyi tekrarlar için: “Çekip gitse de, kurtulsak şundan!”        

Kimi, politikacıya sallar, kimi siyasetçiye. Kimi, din adamı beğenmez bir türlü. Kimi, doktorlardan şikayetçi. Bi gün hastaneleri dolar diline öbür gün hemşireleri. Ona bakarsan, hastabakıcılar toptan kelek! Sekreterlerse, asla dertten anlamaz!

Şoför dertlisi ayrı bir telden çalar, memur ve görevlilere takıntılı başka bi türkü tutturur kendince! Bunlara bakarsan, söylediklerini dinlersen… Memleket hepten kötü! Her şey bitmiş! Boşa işgal ederiz gezegeni! Bi an önce çekip gitmeli buralardan. Yalnız... Bu türün üyeleri, gittiği yeri de beğenmez! Bir kendini beğenir, o da hastalandırır ruhunu. Bulaşcıdır kötümserliği. Dünyayı aleme zehir eder. En acısı da, bunları yaparken, iyilik ettiğini düşünmesidir sana. Artık bu nasıl bi iyilikse?!

İşin aslı şu: Her geveleyeni dinlemeyin. Bazısı nasıl saçmalayacağını bilemez çünkü. vakit en değerli şey. Kimsenin onu çarçur etmesine izin vermeyin. Anlardan ibaretiz. Hakkıyla yaşamalı günleri.

 

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..