Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bazılarının ayakkabının tozunu kravatıyla silmesi normal mi?

Bazılarının ayakkabının tozunu kravatıyla silmesi normal mi?
 

Eski zamanlarda rastlamışsınızdır. Belki şimdi de oluyordur. Fiyakalı fakat az kültürlü gençlerimiz, ağır ağabeylerimiz filam bilumum arka sokak eşrafı bunu yapmıştır. Saçlar dana yalamış gibi briyantinli. Ayaklarında beyaz çoraplar, uzun sivri uçlu ayakkabılar. Tak tak caddede sokakta bıyığını burarak dayı dayı yürür, arada bir durup tipiyle çelişik Arap basmasından renkli kravatıyla ayakkabılarını silerlerdi.

Bizler bu garip kılık kıyafet ve özellikle de davranışı serserice bulur yadırgardık. Ayakkabının tozunu neyle siliyorsun? Kravatınla. Peki, kravat kirlenmiyor mu? Olsun, yeter ki görüntü bozulmasın. Bazılarının ayakkabının tozunu kravatıyla silmesi normal mi? Hepiniz bir yerden “Olur mu öyle şey” dediniz. Olur ve normal. Böyle bir şeyi normal karşılayıp karşılamamanız sizin hayata bakış açınıza bağlı. Boynunuzda kravat var mı; ayakkabınız da pırıl pırıl mı, bitti. Kim bakacak sizin kravatınızın tozuna; havanız önemli.

Hem bunlar belli bir kültürün yansıması. Biraz alaturka, biraz Çingene modası; hayatın rengi bunlar, siz ne anlarsınız!

Burada aslolan karizmadır. Tamam kravatıyla ayakkabısını silen nasıl bir karizma diyeceksiniz. Böyle durumlarda temizliği fazla düşünemezsiniz. Hem bunlar manita falan için yapılmıyor. Ali Desidero havası. Siz anlamazsınız. Yalancı filinta; ama duygular gerçek. Deniz görmemiş levent bunlar!

Netameli beyler bayanlar anlamaz bu kültürden… Ben de çocukken yapardım. Artı elimi tükürükler saçımı sıvazlardım. Temiz değildim ama kızlar yanık yanık bakardı. Demek ki işe yarıyormuş!

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..