Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '11

 
Kategori
Basketbol
 

BBL’de 3. haftanın ardından

BBL’de 3. haftanın ardından
 

Beko Basketbol Ligi'nde 3.haftanın ardından


Beko Basketbol Ligi’nde 3. hafta maçları da tamamlandı. Bu hafta oynanan maçlar büyük bir sürprize neden olmadı. İstanbul takımlarının dördü de namağlup devam ederken; Antalya, Trabzon ve Bandırma Kırmızı da üç maçın hepsini kaybederek puan tablosunun altına yerleştiler.

Haftanın En İyi Maçları

Türk Telekom – Beşiktaş Milangaz: Ankara’daki maça Beşiktaş Milangaz baştan ağırlığını koydu. Üçüncü çeyrekte Türk Telekom geri döndü ama Beşiktaş Milangaz maçı 97-88 kazanmayı başardı. Beşiktaş Milangaz’da Marcelus Kemp 25 sayı-7 ribaund, Deron Williams 23 sayı-8 asist ve Semih Erden 15 sayı-10 ribaundla takımlarını taşıdılar.

Galatasaray Medical Park – Pınar Karşıyaka: İzmir ekibi maça iyi başladı ve farkı on sayının üzerine kadar çıkardı. Galatasaray daha sonra rakibini yakalasa da Pınar Karşıyaka maçtan kopmadı ve son üç dakikaya kadar direndi. Son bölümde Pınar Karşıyaka koçu Hakan Demir’in arka arkaya iki teknik faul alması maçı kopardı ve Galatasaray sahadan 79-72 ile galip ayrıldı. Galatasaray’da Mert Shumpert 22 sayı atarken, Jamon Lucas Gordon da 6 asistle oynadı. 12 sayı atan Darius Songaila’nın son çeyrekte basit şutları kaçırması ve yaptığı top kayıpları saç-bal yoldurdu. Pınar Karşıyaka ise özellikle pota altında çok güçlü. İlkan Karaman son çeyrekte de oynayabilseydi maçın rengi değişebilirdi.

Aliağa Petkim - Tofaş : İlk iki maçını kaybeden takımla, ilk iki maçını kazanan takımın mücadelesi heyecan dolu oldu. İlk yarıda Aliağa Petkim, üçüncü çeyrekte Tofaş ağır bastı. Son bölümde ise Aliağa Petkim bir sayı farkla da olsa kazanmayı başardı. Aliağa Petkim’de Ryan Toolson 20 sayı-5 ribaund-7 asistle maçın yıldızı oldu. Branislav Ratkovica da 15 sayı-4 ribaund-4 asistle oynadı. Tofaş’ta ise Brandon Buckman’ın 22 sayı-8 ribaundu galibiyete yetmedi.

Domine Edenler

Fenerbahçe Ülker, beklentileri yanıltmadı ve Bandırma Kırmızı karşısında çok rahat bir oyun sonrası 93-60 ile galip geldi. Euroleague maçından 1.5 gün sonra maça çıkan Fenerbahçe Ülker bu maçta gençlere de şans verdi. Engin Atsür uzun bir aradan sonra sahalara çıktı ve 8 sayı-3 asistle oynadı.  Bojan Bogdanovic  18 sayı-5 asist, James Gist 11 sayı-12 ribaundla oynarken Ömer Onan da 20 sayı üretti. Bandırma’da ise McGee 22 sayı-12 ribaundla ayakta kaldı.

Anadolu Efes, Euroleague’deki hayal kırıklığının ardından zorlu geçebilecek Edirne deplasmanında 88-67 ile farklı kazandı. Efes maça baştan itibaren ağırlığını koyarken Ermal Kuqo 22 sayı attı. Edirne’de ise Chris Wright 17 sayı-5 asistle oynadı.

Banvit iki mağlubiyetin ardından Hacettepe Üniversitesi’ni 84-66 ile geçerek galibiyetle tanıştı. Barış Ermiş’in etkisiz kaldığı günde Kenan Bajramovic-Lance Williams-Chuck Davis-Serkan Erdoğan toplamda 59 sayı atarak galibiyeti Bandırma temsilcisine getirdiler.

Haftanın en ilginç skoru ise Mersin’de çıktı. Mersin BŞB, Antalya BŞB’yi 102-65 ile çok farklı geçti. Mersin maçı baştan sona önde götürürken son çeyreğe 34 sayı sığdırmayı başardı. Can Maxim Mutaf 22 sayı, Vince Grier 17 sayı-7 ribaundla oynadılar.

Haftanın diğer maçında ise Erdemirspor, Trabzonspor’u 71-62 ile geçti. 

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..