Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

BBL Tekniğiyle Cilt Tedavisi

Rozasea ve sivilce gibi cilt lekeleri, genellikle oldukça karmaşıktır ve iç ve dış faktörlerden etkilenebilir. Genetik ve hormonlarınıza ek olarak, aynı zamanda yaptığınız hayat tarzı seçeneklerinden de kaynaklanabilir. Buna, yediğiniz gıdaları, kullandığınız güzellik ürünlerini ve her gün maruz kaldığınız çevre toksinleri dahildir. Ne yazık ki, birçok hasta kendi hayatlarında ne gibi değişiklikler yaparsa yapsın, bu sorunlardan kurtulamayabilir.

Güneş ışıklarına maruz kalmanın cildin üzerinde derin etkileri olur. Broad Band Light (BBL) teknolojisi, estetik cerrahi de ciltteki bu zararlı etkileri gidermeye yardımcı olur. FDA onaylı bu prosedür sadece son derece güvenli değildir, aynı zamanda çok yüksek bir başarı oranına sahiptir. BBL rozasea tedavisi daha doğal bir cilde sahip olmak isteyen her yaştan hasta için uygun bir seçenektir.

BBL tedavisi

BBL (geniş bantlı ışık) hassas ve rahat bir tedavi sağlamak için hassas soğutmalı ileri çift lambalı teknolojiyi kullanır. BBL, istenmeyen pigmentleri etkin bir şekilde azaltır, rozasea ve kılcal damarlar gibi vasküler endişeleri azaltmaya yardımcı olur, kolajeni uyarır ve aktif akne enfeksiyonlarını ortadan kaldırır. BBL, cildin üst katmanlarını çoklu dalga boylarında ısıtmak için yaklaşık 30 dakika darbeli ışık enerjisi kullanır.

BBL teknolojisi, derinin birkaç katına aynı anda erişmek için darbeli ışık yayar. Tedavi sırasında, hafif ışık ve elektrik enerjileri pigment veya kan dokularını parçalara ayırır. Kolajen üretimi uyarılır ve cildi daha genç bir görünüme kavuşturur.

Cilt konsantre BBL tedavisine kısa bir süre maruz kaldığında, bir takım farklı reaksiyonları tetikler. İlk yaptığı kolajen olarak bilinen bir proteinin üretimini harekete geçirmektir. Bu özel protein, sağlıklı bir cildin yapı taşıdır ve cildi birçok farklı hasar biçiminden korur. Kolajen üretimini teşvik ederek, cilt lekelerinizin çoğunu iyileştirir. BBL tedavisi, gözeneklerde sıkışan bakterileri ve kalıcı sivilce izlerine de yok eder.

İyileşme süreci nasıldır?

Her tedavi, kademeli olarak aydınlatma ve pigmentasyon ve vasküler kusurların düzelmesine neden olur. Cildin geçici kızarıklığı çok kısa sürer. Çoğu kişi tedaviden hemen sonra işine geri dönebilir. Açık renkli lekeler açılmadan önce geçici olarak daha koyu renk halini alabilir, ancak bir sonraki tedaviden önce kahverengi ve pembe lekelerde düzelme görülür. Cilt dokusundaki iyileştirmeler birkaç tedaviden sonra fark edilir. Yüz, boyun ve göğüs en yaygın alanlardır, ancak kollar ve bacaklar da tedavi edilebilir.

BBL yılın herhangi bir zamanında yapılabilir, ancak bakımın bir parçası olarak doğrudan güneşe maruz kalmamanız ve güneş kremi kullanmanız gerekir.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..