Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '12

 
Kategori
Siyaset
 

BDP kapatılmalı mıdır?

BDP kapatılmalı mıdır?
 

ortadogugazetesi.net


 

Bugüne kadar bu görüşteki partilerin kurulmasına halkı mecliste temsil etsin ve yasal çerçeve içersinde siyaset yapsın diye karşı çıkılmadı. Ancak geçmişte  bu partiler terörü açıkça desteklediklerinden Anayasa mahkemesince kapatıldı. Kapatılan partiler BDP'nin teröre ve teröristlere destek verdiklerinden çok daha az oranda terörü görünürde desteklemelerine rağmen. BDP için bugüne kadar kapatma işlemi yapılmadı. Bunun da nedeni bazı kesimlerin halihazırda mecliste temsil edilmelerinin istenmesindendir. 
 
Türksolu gazetesi başyazarı Gökçe Fırat dünkü yazısında BDP nin kapatılması gerektiğini belirtiyor ve gerekçelerini de şöyle sıralıyor:
 
"Aslında BDP'yi kuran zaten PKK.
 
Neden kurdu BDP yi? 
 
Çünkü terörle halkı örgütleyemiyor, halkı ancak sivil bir mevzide örgütleyebileceğini düşünüyor. Siz o sivil mevziyi kaparsanız, halk teröre yönelmez. Tersine halk sivil mevziinin bile yasak olduğu bir ülkede terör örgütüne katılamaz. Çünkü geçmişe baktığımızda PKK, ilk yasal partisi olan HEP'i kurana kadar hep dağdaki gücü sınırlı bir örgüttü. Ne zaman yasal partiler kuruldu, dağla şehir arasında bir yol açılmış oldu. O yol kapatıldığında PKK dağda militan bulmakta zorlanacaktır. 
 
Her şeyden önce BDP'yi kapatmak, bu ülkenin bölünmeyi kabul etmeyeceğini PKK'ya sempati duyan insanlara gösterir. Bunu görenler, bu ülkeyi bölme hayalinden de vazgeçer. Bunun dışında hukuku da işletmek gerekir. Molotof yasası çıktıktan sonra Kürt çocuklar sokaktan çekildi. İktidar partisi bu çocuklara çikolata, muz vererek bunları vazgeçirmeye çalıştılarsa da bunda başarılı olamadılar. Hepsi şımardılar ama ceza yasası çıkınca hepsi adam oldu. 
 
En büyük hata terör karşısında verilen tavizlerdir. Terör yapıldıkça verilen tavizler terörü daha çok azdırır. AKP Kürt açılımı politikası suresince teröre bir şekilde ivme kazandırmıştır. Demokrasi teröristin hak ettiği bir şey değildir. Demokrasi, demokrasiyi ortadan kaldıranlara tanınacak bir hak değildir.
 
Bu yüzden BDP kapatılmalıdır."
 
Gökçe Fırat'ın gerekçeleri belki doğru olabilir. Ancak genel seçimlere baraj altında kalacağı için BDP katılamamıştı.  BDP nin şu andaki milletvekilleri bağımsız olarak seçimlere girip, daha sonra partilerine katıldılar. BDP kapatılırsa, bunlar yine bağımsız olarak seçimlere girecekler ve başka bir parti çatısı altında örgütlenecekler. Daha önce de aynı olaylar yaşanmadı mı? 
 
Dokunulmazlıkların kaldırılmasına gelince, bence meclis kürsüsünde  konuşulanların dışında dokunulmazlıklar herkes için kaldırılmalı ve herkes hakettiği cezayı görmelidir. 
 
 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..