Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '13

 
Kategori
Güncel
 

BDP'li Sırrı Süreyya Önder Gezi eylemcilerine verdiği destekten cezalandırıldı! Ulaklık bitti...

BDP'li Sırrı Süreyya Önder Gezi eylemcilerine verdiği destekten cezalandırıldı! Ulaklık bitti...
 

Sırrı Süreyya Önder, ulaklık görevinden alındı mı?

Biliyorsunuz Abdullah Öcalan bizzat onu istemiş ve ‘Not al Sırrı’ diyerek, yeni anayasada nelerin olması gerektiğini bizzat yazdırmıştı.

Sırrı Süreyya, Ankara, İstanbul, İmralı, Kandil arasında mekik dokumaktan helak olmuş vaziyette bazı görevlerini yerine getiremeyince, soluğu gündemde kalmak için Taksim Gezi Park’ı eylemlerinde alıp, göğsünü dozere siper etmişti.

Bu hareketinden dolayı, olayı soruşturan mülkiye müfettişlerine ifade verip, İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürünü şikâyet de etmişti.

Sırrı Süreyya Önder’in hesaba katmadığı bir yan vardı. O da yaptığı ulaklık(!) görevinden alınabileceği!

Taksim-Gezi Park’ı eylemleri bu gün 11. Gününde. Sırrı Süreyya ilk günlerde eyleme destek verirken, sonrada sesi soluğu kesildi. Çünkü PKK ve BDP eylemleri desteklememe kararı alıp, kendi inlerine çekilince, Sırrı Süreyya’da kendisini eylemcilere destek vermekten men etti!

Bu arada 6. BDP heyeti Abdullah Öcalan'la görüşmek için İmralı Adası'na gitti. Ancak bu kez heyette Sırrı Süreyya Önder yok. İddialara göre Önder Gezi Parkı eylemlerinde dolayı veto yemiş.

6. BDP heyeti Abdullah Öcalan'la görüşmek için İmralı Adası'na gitti. Barış ve Demokrasi Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile bugün sabah saatlerinde İmralı'ya gitti. Daha önce beş ziyaretin dördüne katılan BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder bu kez heyette yer almıyor.

Görüşmede çözüm sürecinin konuşulması bekleniyormuş. Hangi çözüm sakın demeyin!

Öte yandan Sırrı Süreyya Önder’in Gezi Parkı eylemleri sırasında üstlendiği rol nedeniyle İmralı’ya gidişinin Başbakan Erdoğan’ın da bilgisi dâhilinde Adalet Bakanlığı yetkileri tarafından veto edildiği iddialar arasında yer aldı.

Polis kontrolünde parka girmeye çalışan iş makinelerinin önüne geçerek Gezi Parkı Direnişi’ni de başlatan isim olarak nitelendirilen Önder, süreç kapsamında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan vekili Bülent Arınç’la buluşmuştu. 

Gördüğünüz gibi eylemcilere ilk ceza geldi. Sırrı Süreyya Önder partisinden ve hükümetten ilk tokadı yedi!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..