Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '11

 
Kategori
Güncel
 

BDP ve Bursaspor taraftarlarının ortak noktası...

BDP ve Bursaspor taraftarlarının ortak noktası...
 

‘İleri Demokrasi’nin, yavaş yavaş yerleşmesi ile birlikte, ülkemizdeki yargılama sistemi de değişmeye başladı. 

Nasıl mı? 

Şöyle ki! 

Şimdilerde kanıtlar üzerine kısıtlama kararı konuluyor. Bu kararı koyanlar, genellikle aynı hâkimler, talep edenler de aynı savcılar oluyor. 

Tıpkı Ergenekon veya Balyoz davasında olduğu gibi… 

Nasıl mı oluyor? 

Şöyle oluyor: Zanlılar ve avukatları, haklarında iddia edilen ve mahkemeye delil olarak gösterilen kanıtları göremiyorlar, bilemiyorlar! 

Çünkü bir hâkim karar verdi. 

Sen suçlusun, suçlu kal, cezaevine gir de aklın başına gelsin der gibi… 

Tabi insanoğlu neyle suçlandığını bilmeyince, suç delillerini göremeyince kendini savunmaya da imkân bulamıyor! Çünkü suç delileri zanlı ve avukatına yasak! 

Ancak yandaş basına serbest! 

Eğer suç delillerini görmek istiyorsan, soluğu bir gazete bayiinde alıp, hemen yandaş gazeteleri toplayacaksın. Orada da bölüm bölüm yayınlandığı için, her gün sabahın köründe, ya gazete bayilerine koşacaksın, ya da yol kenarına dikilip, motorlarla bedava gazete dağıtımı yapanları bekleyeceksin! 

Ha ben cezaevindeyim yandaş basını oradan nasıl takip edeyim diyorsan, kolayı var. Zaten cezaevlerine bedava o gazeteler geliyor. Cezaevi yönetiminden rica ettin mi, onlarla birlikte kendi suçunu öğrenme şansını yakalarsın. Sonra da avukatınla birlikte bir güzel savunmanı yaparsın. Bu ne kadar sürede olur orasını bilemem. Cezaevinde yattığın günlerin sakın çetelesini tutma. Sonra çetele tutmaktan, gün saymaktan da ceza alabilirsin! 

Evet, işte ‘İleri Demokrasi’nin adalet sistemimize getirdiği yeniliklerden birisi! 

Örneğin İzmir Büyükşehir Belediyesinde gözaltına alınıp tutuklananlar, sakın çevrenize saldırıp, ne ile suçlandığınızı öğrenmeye çalışmayın. Çünkü ne ile suçlandığınızı öğrenmeniz yasaaaahhhh….. 

Evet, İzmir Büyükşehir Belediye çalışanları, sizin tek suçunuz, muhalif bir belediyede çalışıyor olmak. Eğer, Kayseri Büyükşehir, Elazığ ve Malatya belediyelerinde çalışsaydınız, ne kimse sizi lamba prizine alıcı takıp gözler, ne de çalıştığınız işyerine gelir sizi gözaltına alırdı. 

Tutuklanmak m? 

O da ne? 

Siz Kayseri Büyükşehir Belediyesinde çalışıyor olsaydınız, birilerinin deftere yazdığı suçlamalar ile ilgili ifadeniz alınacağı yerde, size herkes güvenir, kefil olur, birde size başarılı belediyecilik ödül verirlerdi. 

Sakın kendinizi savunmak için zorlamayın. Böyle bir çabanın içine de girmeyin. Sonra yargılamanız bir türlü bitirilmez! 

Sizi tutuklayıp, içeri atarken, size suçunuzu bile söylemeyenler, minareye çoktan kılıfı uydurmuştur. O nedenle yattığınız yerden sakın kafanızı çıkartmayın. Yoksa o kafanızı kopartıverirler. 

Bakın ‘İleri Demokrasi’lerden kimler yararlanıyor: 

* Bölücü örgüt yandaşları ve BDP’liler,  

* Bursaspor taraftarları… 

Nasıl ‘İleri Demokrasi’nin yargılama sistemini beğendiniz mi? 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..