Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '12

 
Kategori
Güncel
 

BDSYB Başkanı Özcan: “Maliyet Dünyanın Her Yerinde En Büyük Sıkıntı”

BDSYB Başkanı Özcan: “Maliyet Dünyanın Her Yerinde En Büyük Sıkıntı”
 

BURDUR DSYB'NİN HANNOVER HAYVANCILIK FUARI GEZİSİ


DSYB’nin 15–20 Kasım tarihlerinde düzenlediği tamamlanan Almanya-Hollanda Hannover Fuarı Teknik ve Kültürel Gezi 5 gün sürdü. Geziye Burdur Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü, MAKÜ Veteriner Fakültesi Dekanı, BDSYB üyesi yetiştiriciler olmak üzere 33 kişi katıldı.

Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (BDSYB’nin) 15–20 Kasım tarihlerinde düzenlediği Almanya-Hollanda Hannover Fuarı Teknik ve Kültürel Gezi tamamlandı. 5 gün süren geziye Burdur Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü, MAKÜ Veteriner Fakültesi Dekanı, BDSYB üyesi yetiştiriciler olmak üzere 33 kişi katıldı.

HANNOVER, DÜNYANIN EN BÜYÜK HAYVANCILIK FUARI

Dünyanın en büyük hayvancılık fuarı olarak bilinen Hannover Fuarı ile başlayan program, Masterrind Birliği ve Boğa İstasyonu, Amsterdam, Vollendam Kasabası, Amsterdam’da örnek hayvancılık işletmeleri ve kaşar üretim tesisi gezisi ile devam etti. Gezinin son akşamı Hollanda Ticari Ataşesi Tuba Sander ile yenilen yemekle program sona erdi.

21 Kasım Gecesi Burdur’a dönen kafile, programın verimli ve ufuklarını genişletici olduğunu belirtti.

HANNOVER’DE SEKTÖREL YENİLİKLERİ İZLENDİ

Burdur dönüşünde geziyi değerlendiren Başkan Özcan “düzenlediğimiz gezinin amacına ulaştığını belirtmek isterim. Hannover Fuarı’nda sektördeki yenilikleri takip ettik. İşletme ve birlik gezileriyle ise bu yenilikleri, hayvancılık adına farklı yaklaşımları uygulama sahasında birebir görme fırsatı bulduk” dedi.

MALİYET, DÜNYANIN HER YERİNDE EN BÜYÜK SIKINTI

“Gezi boyunca gerek dolaştığımız işletmelerde gerekse görüştüğümüz kişilerden aldığımız bilgilerden çıkardığımız sonuç: maliyet Dünyanın her yerinde en büyük sıkıntı.”diye değerlendirmede bulunan Özcan, “biz daha çok çalışarak ve daha profesyonel bir hayvancılık yaparak bu sıkıntıyı aşmalıyız ve aşabiliriz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Özcan konuşmasını şöyle sürdürdü:

HEDEF VE UFKUMUZ GENİŞLEDİ; TALEP ÜZERİNE GEZİLERİ YİNELEYECEĞİZ

“Sürdürülebilir hayvancılık adına ülkemiz hayvancılığında yapılması gerekenleri, yanlış yönlerimizi görüp hedef ve ufkumuzu genişlettik. Bu ve bunun gibi geziler sektörümüzde dünya ile yarışmak için, kendimizi geliştirmek için büyük önem arz ediyor. Yetiştiricilerimizin talebi yönünde bu tip organizasyonlar yapmaya devam edeceğiz.”

Özcan sözlerine “böyle organizasyonlardan sonra söylenen “eksiklerimizi gördük” gibi laflarla yetinmemek lazım. Görülen eksikler üzerine çalışılıp standartlarımızı hedeflediğimiz seviyelere çıkarmak için çalışmamız gerekmektedir” şeklinde son verdi.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..