Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '11

 
Kategori
Sinema
 

Beaver ( Kukla ) ile Mel Gibson geri döndü!

Beaver ( Kukla ) ile Mel Gibson geri döndü!
 

Bir 'KUKLA' deyip geçmeyin, nelere kadir.


Mel Gibson'u ve Jodie Foster' ı epeyce özlemişim. 

Uzun zamandır, sessizliğini koruyan ve ortalarda gözükmeyen bu iki muhteşem oyuncu; Beaver yani Kukla filmi ile bir kez daha kendilerine hayran bıraktılar beni. Amerika'da bu film vizyona Mayıs ayında girdi. Ancak , Türkiye' de henüz vizyona girmedi. Ama bilindiği gibi, engel tanımayan, yeni teknolojiler sayesinde, ben de bu filmi, erken izleme şansına eriştim. Aslında, beyaz perdede izlemeyi çok isterdim, ama onları o kadar özledim ki, bekleyemedim. 

Bir kadının, erkek genelli bir işi başarıyla yaptığında, nedense çok mutlu olurum. 

Beaver filmini; Jodie Foster yönetmiş. Aynı zamanda, filmde, Walter Black' in eşini oynayarak, oyunculuğunu da sergilemiş. Filmin bütçesi, 21.000.000 USD. Bence, bu film , Mel Gibson'un muhteşem ve beklenen dönüşüdür. Ama takibime göre, hasılat olması gerekenin altında şu anda. 

Mel Gibson, Walter Black rolünde. Jodie Foster' da eşi. Biri küçük, biri yeni ergen, iki çocukları olan bir aile. Walter Black; geçmişinde, çok başarılı bir oyuncak üreticisi. Ancak, girdiği ve bir türlü çıkamadığı depresyon sonucu, elini ayağını çekmiş durumda. 

Hiç bir şey yapmıyor. Maviş gözleri, anlamsız ve yanlız bakıyor. Kimseyle konuşmuyor. Agzından tek kelime çıkmıyor. Tepkisiz. Sadece bedensel olarak varlığını sürdürüyor evinde. Silmiş her şeyi, kaybolmuş belli. Diplerde, çıkamıyor. İşinden ve ailesinden tamamen kopmuş. 

Bir gün, çöp kontenyerine, belki de kendisi için geçmişte çok önemli, şimdilerde ise anlamını yitirmiş eşyalarını atarken, bir kukla buluyor. Bir kunduz kuklası. El kuklası. 

O saniyeden sonra, kunduz kukla, onun dış dünya ile iletişim aracı haline geliyor. Ve ailesini tekrar keşfe çıkıyor. Obsesif bir kişiliği yansıtan, Walter; bu bağımlılığın bedelini, çok ağır ödüyor sonunda. Ancak bu bedel, iyileşmeye açılan bir kapı oluyor. 

Aslında içimden, filmi anlatmak geçiyor ama, vazgeçiyorum. İzlemenizin, dayanılmaz hafifliğini yok etmeyeyim. 

Psikolojik ağırlıklı bu film, kişiyi bayağı etkiliyor. Düşünceye sevk ediyor. Aksiyonu olmayan, hafif karanlık olan bu film, konusu itibariyle de bayağı çekici. Tabii Mel Gibson ve Jodie Foster'ın oyunculukları, filmi mutlak izlenir yapmış . 

Vizyona girdiğinde, mutlak izlenmesi gerektiğine inanıyorum. 

 

 
Toplam blog
: 39
: 1366
Kayıt tarihi
: 19.12.08
 
 

Gazi Üniversitesi Ekonomi Fakültesi 1982, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi,Yöneticilik İht..