Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '15

     
    Kategori
    Bebek - Çocuk
     

    Bebeğimin yatağı nasıl olmalı?

    Bir bebeğiniz olacak, büyük ihitmal 6. veya 7. aydasınız ve artık yavaş yavaş bebeğin odasının hazırlanması gerekiyor. İşte bu noktada bebeğim için nasıl bir oda hazırlamalıyım diye internetten araştırmalara başladınız ve yaptığınız bu araştırma sizi benim yazıma ulaştırdı.

     

    Öncelikle bebeğin odası ile başlayalım diyecektim ama bebeğiniz doğduğunda siz de göreceksiniz ki bebeğiniz uzun bir süre sizinle aynı odada uyuyacak çünkü onu çok sevecek, onun için endişelenecek ve her anı onunla geçirmek isteyeceksiniz. O yüzden bebek odası kısmını atlıyorum.

     

    Şimdi gelelim bebeğinizin uyuyacağı yatağa. Bebeğiniz için 2 tür yatak alabilirsiniz;

    1- Park yatak denilen hızlıca kurulan ve rahat hareket imkanı sağlayan portatif yataklar

    2- Ahşap bebek yatakları

    Biz yaptığımız araştırmalar sonucunda ahşap bebek yatağını tercih ettik ama tercih aşamasında şunlara dikkat ettik;

    1- Yatağın ölçüsü

    2- Odanın ölçüsü

    3- Yatak taşınabilir mi?

    4- Yatağın iç genişliği ve derinliği

    5- Sağlamlık

    6- Kolay Temizlenebilirliği

     

    Sizler de bu kriterlere göre tercihinizi yapıp size en uyun yatağı alabilirsiniz.

     

    Yatağı seçtikten sonra diğer önemli konuya yani aldığınız yatağın içine konacak bebek yatağına gelelim. Bu kısım da çok önemli çünkü bir miktar araştırma yapınca kafanız karışıyor.

    Şöyle anlatayım aldığınız yatağın derinliği çoksa yarı ortopedik bebek yatakları var. Bunlar yaylı oalrak yapılmış ve 20-21 cm. yüksekliğinde, yatağın derinliği azsa 10-11 cm. yüksekliğinde sünger,lateks ve visco yataklar alternatif olarak karşınıza çıkıyor.

    Bu noktada önemli bir diğer nokta yatağın kumaşı çünkü bebeğinize doğrudan temas edecek kısım burası. Piyasada bambu, aloevera, jakarlı kumaşlardan üretilmiş yataklar göerceksiniz. Bu yataklardan birini alabilirsiniz ama kumaşın antibakteriyel ve antialerjik olmasını tercih edin derim. Tabi piyasada satılmakta olan 8-10 farklı markaya ait bambu kumaşlı yatak göreceksiniz sakın inanmayın. Üretici firmadan yatağın antialerjik ve antibakteriyel olduğunu gösteren kanıt istemeyi deneyebilirsiniz satıcı muhtemelen ablacım sen ne diyorsun şeklinde bakacaktır. 

    Size önerim bu konuda kendini kanıtlamış ve bilinen markaları tercih etmeniz oalcaktır.

    Pukka Bambu Soft, Yataş, İşbir gibi markalar bahsettiğim belgeleri gösterebildiler diğerlerinden cevap bile gelmedi.

     

    Yaylı ve Sünger yatakllar da da önemli olan bebğinizin omurga gelişimidir. Çok yumuşak (visco ve lateks) yataklar ile full orotpedik olarak satılan yatakalrın bebeklerin omurga gelimi için tavsiye edilmediğini söyleyebilirim. Size tavsiyem sünger yatak alacaksanız HR32-36 densişty yoğunluğa sahip yatakları, yaylı yatak alacaksanız da yarı ortopedik veya soft ortopedik olarak satılan yatakları kullanmanızı tavsiye ediyorum.

    Şimdiden kolay gelsin

     

     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 2328
    Kayıt tarihi
    : 02.10.15
     
     

    Uzman Sosyolog ..