Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '14

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Bebeğimizin geniz eti ameliyatı

Bebeğimizin geniz eti ameliyatı
 

Geniz eti bebeklerin ve çocukların nefes almalarını zorlaştıran, sürekli ağızları açık gezmesine neden olan bir sorundur. Aslında sorun olan durum geniz etinin normalden büyük olmasıdır. Bu yazımda kendi bebeğimizde de var olan ve yaşam kalitesini olumsuz etkileyen geniz etinin alınması ameliyatı ve bu süreçte yaşanılan sıkıntıları dile getirmek istriyorum. Bebeği bizim gibi durumda olan ebeveynlere fikir vermesi açısından yararlı olacağını düşünüyorum; çünkü biz ameliyat yaptırmadan önce çok düşündük, kararsız kaldık, araştırdık soruşturduk; fakat bizi tatmin edecek içeriğe ulaşamadık. Bu yüzden de olayı bizzat tecrübe edip daha sonra internet ortamında paylaşmayı uygun gördük. Ama ameliyattan başka çaremiz de kalmamıştı.

Bebeğimiz 21 aylık. Yaklaşık 3 ay boyunca rahat nefes alamama, kesilmeyen öksürük, geniz akıntısı ve iltihaplanma gibi sıkıntılarla boğuştu. Kullanmadığımız ilaç, denemediğimiz yöntem kalmadı. Öksürük kesici şuruplar, alerji şurupları, antibiyotikler vb. Fakat rahatsızlığımıza bir derman bulamadık. En son geniz filmini zar zor çektirebildik ve geniz etinin normalden daha büyük olduğu ve yukarıda bahsettiğim sıkıntıların sebebinin bu olduğu sonucuna varıldı. Doktorumuz ameliyattan başka çare kalmadı deyince mecburen ameliyat yaptırmaya karar verdik. Daha doğrusu bu karar verme süreci hiç de kolay olmadı. Çünkü kime danışsak yaşı çok küçük, bekleyin cevabıyla karşılaştık. Duyduğumuz bu cevaplar bizi de tedirgin etti, ameliyat kararını vermemezi zorlaştırdı. Yaşının küçük olması elbette riskli bir durumdu ki bunun sıkıntısını ameliyattan sonra tecrübe ettik.

Neyseki sonunda ameliyat gününe karar verdik. Sabahın erken saatlerinde girdiğimiz hastahanede ilk iş kan tahlili yaptırmak oldu. Birçok sayfa imzaladıktan sonra bebeğimizin yatış işlemlerini yaptık. Ve canımızdan çok sevdiğimiz bebişimizi öğle saatlerinde doktorumuza emanet ederek ameliyatın sonuçlanmasını beklemeye başladık. Operasyon yaklaşık 20-25 dk sürdü. Ameliyat bitiminde bebeğimizi uyandırma odasına aldılar. Fakat narkozun etkisinin geçmesi biraz zaman aldı. Genel olarak ameliyat uyandırmada dahil 45 dk. sürdü. Bebeğimiz narkozun etkisinin geçmesiyle birlikte bağırarak ve ağlayarak uyandı. Uyanır uyanmaz burnundan kan gelmeye başladı. O anda bebeğimi kanlar içinde görünce zaten ömrümden ömür gitti. Kanı bir süre durduramadılar; fakat doktrumuzun gelmesi ve uygun tekniklerle müdahale etmesi sonucu kanama durduruldu. Oğlumuzu hemen özel odasına aldık. 2-3 saat boyunca bağırarak ve ağlayarak uyanmalar devam etti. Öksürme ve hırıltılı nefes alma gibi sıkıntılar yaşandı. Neyseki akşam saatlerine doğru kendini toparlamaya başladı. Dondurma ve soğuk yoğurt vererek genzindeki yanmayı almaya çalıştık. Tabi bu hiç de kolay olmadı. Yaşı çok küçükm olduğu için söylediklerimizi anlamıyordu. Allah yüzümüze güldü de o geceyi kah üzülerek kah sevinerek atlattık. İkinci gün bizim için daha sakindi. :Hastaneden taburcu olma vakti gelmişti. Artık hasan Yusuf'umuzu evine götürebilecektik. Zaten hastane ortamına daha fazla dayanacak gücümüz kalmadı.

Şimdi bebeğimizin nefes alması rahatladı çok şükür. Öksürüğü ise tam anlamıyla geçmedi. Yine ara ara öksürük nöbeti geliyor. bunu da alerjik yapısına bağlıyoruz. Eğer sizin bebeğinizde de geniz eti sorunu varsa önce ilaçla tedavi yolunu deneyin. Eğer tedavi cevap vermezse ameliyatı düşünebilirsiniz. ameliyat kararı alırsanız da çevrenizdeki insanlara çok fazla danışmayın. Kafanız çok karışır. doktorunuzun tavsiyelerini dinleyin. Ameliyattan sonra 1-2 gün sıkıntınız olacak; ama sonuçta bebeğiniz rahata kavuşacak. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

 

 
Toplam blog
: 12
: 472
Kayıt tarihi
: 18.10.10
 
 

Bir devlet okulunda Türkçe Öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Okumayı, paylaşmayı; gelişmeyi ve ge..