Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '12

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Bebeğin ilk ayında anneyi neler bekler? Bebek nasıl gelişir?

Bebeğin ilk ayında anneyi neler bekler? Bebek nasıl gelişir?
 

Bebeğin emme sürecine paralel olarak bebek - anne ten ve göz teması ile anne - çocuk ilişkisi oluşur. İhtiyaçları anında giderilen bebek, çevresini güvenilir olarak algılar. Bu dönemde bebekler - 6.aya kadar - kendisini annenin bir parçası olarak görür. Bebek başını yavaş yavaş yana çevirmeye başlar. Kolar, bacaklardan daha etkin şekilde hareket etmeye başlamıştır. Karnından tutularak havaya kaldırılan 1 aylık beben, başını gövdesi ile aynı seviyeye kaldırabilir. Düz zeminde yüzükoyun yatarken, başını kısa sürelide olsa kaldırabilir. Bebek annesi tarafından beslenirken annesin yüzüne dikkatlice bakar; Bu göz teması sosyal bağın gelişmesini sağlar. Emzirme süreci hem anne bebek arasındaki ilişkiyi güçlendirir, hemde bebein sağlıklı gelişimi için mükemmel beslenmeyi sağlar.

Konuşan birisini farkettiğinde, dinlemek amacıyla ağlamayı bırakır ve başını sesin geldiği yöne çevirir. Kucağa alındığında ve kendisi ile konuşulduğunda ağlamayı bırakır.

Uyanık olduğu zamanlarda sakin ve tepkisiz bir görünümü vardır.


Bu ayda anneyi neler bekliyor?

Süt? Annenin süt salgılaması artmış, kolostrum yerini normal anne sütüne bırakmıştır

Uykusuz her gece? Bebeğin uyku düzenini kurması, gece ve gündüzü ayırt etmesi 1 aydan fazla sürebiliyor. Eskiler der ya " Bebeğin kırkı çıkmalı", işte bebeğin kırkının çıkması ile uykuları düzene girmeye başlar; bebeğiniz gece ile gündüzün farkına varmaya başlayacaktır.

Hala kusuyor! Bebeğin aylık kontrolünde, aldığı kilo normal düzeyde ise kusması normal olarak karşılanmalıdır.

Kurtarıcı emzik? Bebeğinizin ağladığı zamanlarda; Eğer karnı tok, altı temiz, gazı çıkmış, vücut ısıs normal ise, emzik verebilirsiniz. Bebekler beslenme dışında da emme ihtiyacı duyarlar ve bu bebeği sakinleştirir, rahatlatır. Annesini emen bebek genellikle emzik almak istemez. Ancak eğer bebek annesini emmiyorsa, emme duygusunu tatmin etmek için bebeğe emzik verilmelidir; Aksi taktirde takıntı lezyonu oluşabilir.

http://www.annesesi.com

 
Toplam blog
: 50
: 3949
Kayıt tarihi
: 03.11.11
 
 

Matematikçi Yüksek Lisans ..