Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '10

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Bebeğinizi sağlıklı besliyor musunuz?

Tendeki kırmızı lekeler, kilo düşüklüğü, mide bozuklukları bebeğinizin gıda intoleransı olduğunu gösterebilir. Her gıda her insanda aynı etkiyi göstermez. Sağlıklı olarak bilinen besinler bazı insanlarda olumsuz etkilere yol açabilir.Örneğin "ödem söktürücü" olarak bilinen maydanoz bazı insanlarda ödem yapabilir. Aynı şekilde brokoli yıllar süren kronik kilo sorunlarına yol açabilir. Benzer şekilde bebeklerdede inek sütü tolere edilmeyebilir. Aşağı yukarı bebeklerin yüzde 7 inde bu problem görülür. Bebeğinizde, anne sütünden, inek sütüne geçişte oluşan kırmızı lekeler, kilo düşüklüğü ve mide zouklukları bununla ilintili olabilir.

Bir gıda intolerans testi olan ImuPro, kapsamlı bir kan tahlili yardımıyla, gıda maddelerine karşı üretilen ve rahatsızlıklarınızın muhtemel kaynağı olan belirli IgG antikorları tespit edilmektedir. Bir kişiye özgü gıda duyarlılığı testi olan ImuPro sizin 271 gıdaya karşı duyarlılğınızı belirleyerek size dokunan gıdalardan uzak durmanızı sağlayabilir. Bu test sonucuna göre vucudunuzun tolere etmediği besinlere dikkat ederek sağlığınızı korumanız mümkündür. Örneğin glutene duyarlıysanız ve sizde şişkinlik yapan makarna gibi bir gıdayı diyetinizden çıkarmanız daha kaliteli, daha verimli bir hayat yaşamanızı sağlayabilir.

ImuPro testiyle bebeğinizden alınan kan örneğiyle inek sütü dahil 271 gıdaya karşı oluşan reaksiyonları tesbit etmeniz ve bebeğinizin diyetini buna göre ayarlamanız mümkün.

Bebeğinizin hayatı boyunca duyarlılık gösterecği gıdaları bilmek ve ona göre beslemek daha sağlıklı gelişmesini sağlayacaktır.

 
Toplam blog
: 19
: 491
Kayıt tarihi
: 26.05.10
 
 

Diyetisyen akademisyen..