Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '14

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Bebek Arabası seçerken...

Bebek Arabası seçerken...
 

Alacağınız bebek arabası üzerinde olması gereken en önemli belge TS EN 1888 belgesidir. Bu belge ürünün Avrupa güvenlik normlarında uygun olarak üretildiğini gösterir. Alacağınız bebek arabasında TS EN 1888 belgesine uygun olduğunu gösteren belgenin olmasına muhakkak özen gösteriniz
 
Bebek arabasının kullanım kolaylığını test edin!   
Bebek arabalarının kolayca açılıp kapanabilmesi ve taşınabilmesi çok önemlidir. Bu bakımdan tek elle katlanabilen bir model kullanımda büyük kolaylık sağlayacaktır. Ayrıca arabada bebeğin yönünü çift taraflı olarak kendinize ve çevreye döndürebilmeniz ve arabanın katlandığında az yer kaplaması diğer fark yaratan özelliklerdir. Bunların dışında arabanın ağırlığı, tekerleklerinin 360' dönebilmesi araba seçiminde önemli kriterlerdir.
 
Bebeğin konforu için uygun olup olmadığına bakın!

Sizin kullanım kolaylığınızın yanı sıra, bebeğinizin arabadaki konforu da önemlidir. Oturma şiltesinin kalınlığı, sırt dayanağının farklı seviyelere ayarlanabilmesi, tentesinin kademeli olarak her mevsim koşuluna uygun olarak tamamen kapanabilmesi ve kapandıktan sonra bebeğinizi görebileceğiniz bölgenin isterseniz şeffaf tente görünümü sağlanması, isterseniz fermuarla açılabilmesi bebeğinizin konforu için dikkat edebileceğiniz faktörlerdir.
 
Satın alacağınız araba yaşam tarzınıza uyuyor mu?

Medizane A.Ş. CEO'su Can İmir ebeveynlerin yaşam tarzının bebek arabası modeli seçerken belirleyici unsur olduğuna dikkat çekiyor. Örneğin; tabiatı seven anne ve babalar, uzun doğa yürüyüşleri için büyük tekerlekli bir modeli seçerken, şehir sokaklarında veya alışveriş merkezi gibi iç mekanlarda gezmeyi sevenler ise daha hafif ve manevra kabiliyeti yüksek, tek elle ve tek hamle ile katlanabilen çok pratik bir modeli tercih edebilirler. Ya da üst katlarda oturanlar hafif ürünleri tercih ederken, giriş katında oturanlar daha kapsamlı modelleri seçebilir.
 
Güvenli olup olmadığını test edin!

Arabaları hafif yapmak uğruna arabalar dayanıksız metallerden yapılabiliyor. Metal aksamınınsağlamlığından ve emniyet mekanizmasının bebek – çocuk tarafından kolay açılabilir OLMADIĞINI test edin.
 
Manevra kabiliyeti özelliği var mı, inceleyin!

Tekerlerin 360 derece dönebilmesi, aktivasyon mekanizmasının ve fren sisteminin kolay kullanımınızda olmasına dikkat ediniz.
 
Garanti süresini  öğrenin ve yaygın servis ağı olup olmadığını öğrenin!

Garanti süresi ve ulaşılabilirlik: Bebek arabasının garanti belgesinin olması çok önemlidir İleride çıkabilecek arızaları da düşünerek, satış sonrasında da servis hizmeti verebilecek bir üreticiyi tercih etmeniz önemlidir Üretimi bitmiş ya da bitmek üzere olan bir arabayı tercih etmeyiniz. Firmanın servis merkezlerinin yaygın olmasına ve servis kalitesine de dikkat ediniz.
 

Alacağınız bebek arabasının çift taraflı olmasına özen gösterin.

Puset seçiminde ağırlık oldukça önemlidir. Uzun süre kullanacağınız bir puset almak istiyorsanız hafif olmasına dikkat edin. Örneğin 9 kiloluk bir puset içine 10 kilo olmuş bebeğinizi oturttuğunuzda hareket ettirmeniz haydi zor olacaktır.

Eğer bebeğiniz oldukça kiloluysa 4 tekerlekli bebek arabaları yere sağlam basması açısından daha uygundur. Ancak hafif bir bebeğiniz varsa 3 tekerlekli pusetler kontrol açısından daha kullanışlıdır.

Katlanabilir olmalıdır. Ve katlandığında az yer kaplaması da tercih sebebidir.

Kış aylarında kullanım için özel koruyucu ekipmanlarının olmasına dikkat edin.

5 nokta emniyet kemeri kesinlikle olmalıdır.

Tekerlekleri 360 derece dönebilen ve çift yönlü hareket edebilen bulunun yanında tekerleklerde bulunan amortisörlerin büyük ve bebeğe hissettirmeyecek özellikte olmasına özen gösterin.

İçinde kullanılan kumaşın dolgun, yumuşak, terletmeyen ve yıkanabilen özellikte olması önemlidir.

Araba yer alan fren kilidinin bebeğin ulaşamayacağı yerde bulunması gerekir.

Garantisinin ve garanti servis ağının geniş olması ilerde yaşayacağınız problemlerde size kolaylık sağlayacaktır.

Bebeğinizin ihtiyaç duyacağı basit eşyaları koyabileceğiniz (biberon, emzik, bez vb.) küçük cepler bulunmalıdır.

Son yıllarda hem bebek arabası, hem otokoltuğu hem de portbebe olarak kullanılabilen çok fonksiyonlu modeller geliştirildi. Tek bir ürünle birden fazla ihtiyacınızı da karşılayabilmeniz mümkün.

Kaynak: http://www.ilkanne.com/article/1064/Bebek-Arabasi-Secerken-Dikkat-Edilecekler

 
Toplam blog
: 74
: 8561
Kayıt tarihi
: 30.04.14
 
 

İsmim Emel, İstanbul doğumluyum. 29 yaşında, evli ve çocuklu bir satış yöneticisiyim. 8 senedir T..