Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Bebek Gibi Bir Cilt İçin

Şüphesiz ki en güzel makyaj, makyaj yapmamaktır. Ancak yaşanan duygusal stresler, hamilelik, regl dönemleri, sabah yapılan makyajın uzun saatler boyu yüzde kalması, hava kirliliği gibi etkenler, cildin tazeliğini yitirmesine neden oluyor. Hele ki yaz aylarında güneş ışığına maruz kalmak, cildin kurumasına ve lekelenmesine sebep olmaktadır. Kuru cilt tipine sahip olan kişilerde sivilce, yağlı ve karma cilt tipine sahip olan kişilerde ise tıkanmış gözenekler siyah noktaların çıkmasına neden olmaktadır. Peki piyasada satılan kozmetik ürünlerine yüksek fiyatlar ödemeden,  evinizde hazırlayabileceğiniz kürler nelerdir? Nasıl uygulanır? Nelere dikkat etmek gerekir? Biraz bunlardan bahsedelim.

Öncelikle cilt tipinizi bilmeniz gerekmektedir. Ayrıca göz ve dudak bölgesi hassas olduğundan, hazırlanan kür, bu bölgelere sürülmemelidir.

En basit cilt beyazlatma yöntemlerinden biri maydanozdur. Bir demet maydanozu  sıcak suyun içine bırakın ve 25-30 dakika boyunca bekletin. Daha sonra beklettiğiniz suyu cildinize sürün. Sabah, öğle ve akşam bu suyu rahatlıkla cildinize sürebilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz maydanoz suyunu buzdolabında 5-6 gün saklayabilirsiniz. Ancak her kür bu kadar dayanıklı değildir. Genellikle günlük olarak hazırlayıp, kullanmanız tavsiye edilir.

Ayrıca nane yaprakları da hem kokusu hem de özündeki mineral açısından cilt beyazlatmada etkili bir yöntemdir. Nane yapraklarını blenderda öğüterek toz haline getirin. Üzerine biraz su ekleyerek hamur kıvamına getirdikten sonra, yüzünüze uygulayın. 20 dakika bekleyin ve ılık suyla masaj yaparak durulayın. Cilt beyazlatmada bir çok doğal kür bulunmaktadır.

Ancak cildiniz için bir tedavi görüyorsanız, bu kürleri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Ayrıca hamilelik döneminde tüm vücutta hormonal değişiklikler olur. Bazen vücut, basit bir yönteme bile tepki gösterebilir. Bu yüzden hamilelik dönemlerinde de, bu işlemleri uygulamadan önce doktorunuzla görüşmenizi tavsiye ederim.

Bir diğer pratik ve ekonomik olan yöntem iste domates ve un kürüdür. Domates, akneden kaynaklı lekeleri geçirdiği gibi, içinde bulunan asit sayesinde de cilt beyazlatmada etkili olduğu görülmüştür. 1/2 domatesin kabuğunu soyun. Blendırda suyunu çıkardıktan sonra, süzgeçten geçirin ve macun kıvamını elde edene kadar un ekleyin. Dudak ve göz çevresi hariç, tüm yüzünüze uygulayın bu karışımı. Özellikle de cilt lekelerinin olduğu bölgeye uygulayın. Yaklaşık 5 dakika sonra ılık su ile masaj yaparak yüzünüzü durulayabilirsiniz. Cildinizin nem dengesini sağladığı gibi, cilt rengini açar ve gözenekleri temizler. Ayrıca çil ve yara izlerinde de fayda sağladığı görülmüştür. Hafta da üç kez bu kürü uygulayabilirsiniz.
 

Evlerinizde yapabileceğiniz bu kolay kürler haricinde, aslında kişilerinde yapması gereken bazı görevler vardır. Öncelikle uyku düzeni. Düzenli bir uyku, vücudun daha sağlıklı gelişmesini sağladığı gibi, uyuduğunuzda cildinizde yenilenir. Stres, alkol ve sigaradan da uzak durmak gerekir.

 

 
Toplam blog
: 13
: 58
Kayıt tarihi
: 13.07.19
 
 

Merhaba, ben Burcu :) Burada olma amacım, bildiğim, gördüğüm ya da gözlemlediğim her şeyi meraklı..