Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '13

 
Kategori
Siyaset
 

Bebek katilinin zirve yolu

Bebek katilinin zirve yolu
 

Bebek katili


Tarih 15 Şubat 1999. Türkiye gündemine o tarihte birden bire değişti. Bebek katili, çete başı Abdullah Öcalan - namı diğer Apo - Kenya' da yakalanarak Türkiye' ye teslim edilmişti. Tüm Türkiyeyi bir heyecan sarmıştı. Bebk katili olarak ve binlerce insanın canına mal olan bu katil sonunda hak ettiği cezayı bulacaktı yüce adalet önünde. Ama süreç öylesine hızlı bir şekilde işledi ki kimse ne olduğunu anlayamadan Öcalan ömür boyu hapse mahkum edilmişti bile. Oysa tüm beklentiler Öcalan' ın idam edilmesi yönündeydi. 

Günler günleri, aylar ayları ve nihayet yıllar yılları kovaladı. Bu sırada terör örgütünün süt düzey yönetici kadrosunda büyük değişiklikler olmuş Öcalan bir noktada devre dışı bırakılmıştı. Terör olayları yeniden hortlamış en son 2011 ve 2012 yılllarında en tepe noktasına ulaşmıştı terör örgütünün faaliyetleri.

Sonunda süreç denilen olay başladı ve bugünlere kadar gelindi. Artık o bebek katili değil terör örgütü lideri (elebaşısı diye bile bahsedilmiyor bu günlerde) ve uzlaşmacı bir kişilik kazanmıştı siyaset dünyasında ve medyada. Ne acıdır ki her şey çok çabuk unutulmuştu. Yaşanılanlar, gözyaşları, şehit cenazeleri... Her şey bir anda unutulmuş ortaya büyük bir barış umudu doğmuştu. Ama bu umudun baş aktörlerinden biri halen teröristti ve ömür boyu ağırlaştırılmış müebbete çarptırılmış bir terör örgütü ele başısıydı maalesef. Bu günlerde kademe kademe bu illegal örgütün nasıl legal hale geldğini izliyoruz. Öncesinde " devlet terör örgütüyle pazarlık yapmaz " denildi. Sonra " akan kanın durması için her yol denenebilir " denildi ve en son olarak da örgüt elebaşısı muhatap alınarak işte bu günlere gelindi.

Ben bu gelişmelerden bir vatandaş olarak çok ama çok rahatsızım. Yarın bir gün eli kanlı bebek katili Abdullah Öcalan Türkiye Büyük Millet Meclisi' nde halka hitap etmeye kalkışırsa hiç şaşırmayacağım. Çünkü gidişat o yönde.

Bakaılm geleck günler ne gösterecek. Bir de farkında mısınız bilmem ama 2013 yılı başından beri tek bir örgüt faaliyeti gerçekleşmedi. Bu da dikkatimi çeken olaylar arasında yerimi aldı.

Sevgiyle...

 
Toplam blog
: 106
: 1391
Kayıt tarihi
: 13.02.08
 
 

1976 Adana doğumluyum. Cumhuriyet Üniversitesi İşletmecilik bölümü mezunuyum. Evliyim. Adem Hamza..