Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Eylül '06

 
Kategori
Aksesuar / Takı
 

Bebek saçından elmas yapımı

Bebek saçından elmas yapımı
 

Sentetik mücevher konusu giderek gündeme oturuyor. Aslında sizi şaşırtacağını düşündüğüm için burada paylaşmak istediğim şey bu konuda sanayinin insan DNA’sı kullandığı.

Bir Rus firması olan New Age Diamond Japon müşterilere yönelik olarak bir kampanya başlattı. “ Yeni doğmuş bebek saçından yapılmış mücevher.” Bunun sebebi Japon nüfusunda bir artışın başlaması ile her bir doğum kutlama haline dönüşüyor. Bu yüzden bu tipte bir mücevher çocukalrın aileler itarafından kutsanması ve onlar için kalıcı bir değer yaratılması için fırsat kabul ediliyor.

Aslında bu kampanya bana daha önce LifeGem (lifegem.com) adı ile yapılmış bir diğer çalışmayı hatırlattı. Bu çalışmada ölen, vefat eden sevdiğinizin, köpeğinizin külleri yada sevdiğinizi birinin saçlarından firmaya iletiyorsunuz ve size ondan bir mücevher yapıyorlar. Bunada “kişisel mücevher” adını veriyorlar ve web sitelerinde çalışmalarını detaylı anlatıyorlar.

Fiyatlar 3.500 ABD Dolarından başlayıp 17.500 ABD Dolarına kadar çıkıyor.

Birde Breath Capture(kötü bir çeviri ile havayı yakalamak diyebiliriz breathcapture.com) çalışması var. Burada da sevdiğinizin yada istediğiniz bir kişinin nefesini bir tüpe üfletiyor ve tüpü kapatıp sonsuza kadar saklayabiliyorsunuz.

Sentetik taşlarla ilgili detaylı bilgi için;

wikipedia.org/wiki/Synthetic_diamond ‘a Bakılabilir.

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..