Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '13

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Bebek ya da çocuk yatağı seçerken lateks mi, sünger mi yoksa visco yatak mı?

Bebek ya da çocuk yatağı seçerken lateks mi, sünger mi yoksa visco yatak mı?
 

Bebek ya da çocuk yatağı seçerken


Her çocuk için uygun karyola seçimi biraz da annenin tercihine bağlı.  Bizdeki model standart bebek yataklarından ( 7*.120 ya da 80*140 ölçülerinden) farklıydı. Bebek yatağı şeklindeyken 90.140 cm ebatında kullanılıyor, korkulukları sökülüp büyütülmek istendiğinde de 90.190 cm oluyor.  Geniş eni olan bir karyolada Dorikus çok rahat etti.  Yatak şiltesi bulmak ise bir dertti çünkü hemen hemen hiçbir markada standart ölçü kabul edilmediğinden, almak isterseniz özel sipariş verip ürettiriyorsunuz.  Tam o aşamada kafamdaki soru  da şuydu :” Bebek yatağı diye hangi ürünü seçmeliyim?

Lateks mi, yaylı mı, sünger mi, visco mu?  Hepsinden önce, 0-6 yaş omurga gelişimi ile ilgili şu notu ve benzer bilgileri okumuştum :

Yeni doğan bir bebeğin omurga gelişimini sıhhatli bir şekilde tamamlayabilmesi için sert, çukurlar oluşturmayan, omurgayı tam destekleyen bir uyku yüzeyinde yatırılması şarttır. Bu sebeple 0-2 yaş yüzeyinde daha sert ve yoğunluğu artırılmış sünger kullanılması önerilir. Yürümeye başlayıp hareketlenen bebek için ise daha yumuşak bir uyku yüzeyi seçilebilir. 3-6 yaş döneminde, ağırlığı artan çocuğa basınç uygulamayacak sertliğe sahip, uykusunu rahat geçirtecek bir yumuşaklık hissi de olumlu olacaktır.

Benim seçimim yarı ortopedik lateks yatak oldu. 

Sena Baran

Dorikus.com

Facebook.com/Dorikus

Twitter.com/SenaBrn

 
Toplam blog
: 48
: 5171
Kayıt tarihi
: 01.03.12
 
 

1978 doğumlu, Uluslarası ilişkiler mezunu, uluslarası lojistik uzmanı, sosyal medya meraklısı, bl..