Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '16

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Bebekler için muhteşem ilaç

Bebekler için muhteşem ilaç
 

BEBEKLER İÇİN MUHTEŞEM İLAÇ


Allah bağışlasın bir buçuk yaşında oğlum var. Tabi bir buçuk yaşına kadar deneyim tecrübe ile sabit yaşadıklarımız var. Allah razı olsun bir öğretmen arkadaşım tavsiye etti akbaşlı otunu. Dedi ki ‘Kardeşim emin ol bebeğimiz hastalıklarını akbaşlı otu vesilesi ile atlattı’. O zamana kadar evde hiç abartısız yarım çuval ilaç birikmişti. Hastane servisleri maalesef ilaç yazma servisleri gibi. Ya düşünün bu kadar kimyasal ilacı hangi vicdanla küçücük bebeğe veriyorsun? Hamdolsun ki 1-2 yaş arası bebeğime günlük 3 çay kaşığı akbaşlı otu verdim. Biraz tadı acı olduğu için bebek almak istemiyor. Tabii bununda formülünü buldum. Mamasına karıştırıyorum, afiyetle yiyor. Emin olun bebeğimizde kabızlık sorunu dahi kalmadı, karın ağrısı olmuyor. Memleketimizde bitki malzemeleri satan yaşı amca şunları söyledi: ‘ Siz bir bilseniz akbaşlı otunun daha ne faydaları var’ dedi. Rabbimize şükürler olsun ki biz ilaçları attık. Çok ağır hastalığı olmadığı sürece ilaç vermemeye çalışıyoruz. İnternetten araştırmalarım sonucu akbaşlı otunun diğer faydaları aşağıdaki gibidir;

Krampları önleyici, iç kanamayı önleyici, su toplamasını önleyici, idrar söktürücü, iltihapları önleyici, antiseptik (mikropları öl-dürücü), damarları daraltıcı, kan dolaşımını düzenleyici, metabolizmayı yenileyici, sindirimi kolaylaştırıcı, iştahı açıcı, ishali önleyici, yaraları iyileştirici ve göğsü yumuşatıcı özelliklere sahiptir.

Sadece bebekler için değil büyükler için de faydalıdır Akbaşlı otu. Ünlü herbalist Kneipp, bir yazısında şöyle diyor : "Arada bir civanperçemi çayı içmiş olsalar, kadınlar pek çok problemle hiç karşılaşmazlardı!". Adet kanamaları düzensiz bir genç kız olsun, menopoz dönemindeki veya sonrasında olgun bir kadın olsun, tüm kadınlar arada sırada civanperçemi çayı içmelidir.

 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..