Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '21

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Bebeklerde Kalp ve Gelişimi

Genetik kalp hastalıkların önemli bir kısmı bebeklik döneminde belirti verdiği için kalp gelişiminin bebeklik aşamasından itibaren kontrol edilmesi çok önemli.

Bebeklerde Kalp Gelişimi Nasıl Olur?

Doğumdan itibaren belirli bir süreç ile kalp gelişme devam eden bebeklerde ilk aşamalarda rutin testler yapılmaktadır. bu rutin testler bebeğin doğuştan gelen bir kalp rahatsızlığı olup olmadığını anlamak için son derece önemlidir. Yapılan testlerin doğuştan gelen kalp hastalıklarında yüksek oranda teşhis yeteneğinin olduğu bilinmektedir.

Bazı özel durumlarda hastalığı tespit etmek için bilinen teşhis yöntemleri yetersiz kalmaktadır. Bu gibi durumlar yaşandığında bebekte görülen ve doğuştan gelen bu kalp rahatsızlığının yetişkinlik çağına kadar fark edilmemesi mümkündür. Hastalığın yetişkinlik döneminde ortaya çıkması çok daha ciddi kalp ya da akciğer rahatsızlıklarına sebep olabileceği için dikkat edilmesi gereken bir husustur.

Doğuştan Gelen Kalp Hastalıkları Nelerdir?

Doğuştan gelen kalp hastalıklarının içinde en çok bilineni kalpte delik bulunması durumudur. Bu delik durumu halk arasında üfürüm olarak da bilinmektedir. Bu delik durumu kalpte meydana gelen fizyolojik sorunlar altında incelenir.

Bunun dışında kalp damarlarında da farklı sıkıntılar meydana gelebilir. Bu sıkıntılar da genellikle kalp damarları kalbe yanlış açılarla bağlanır.

Sağlıklı Kalp Gelişimi İçin Takip Edilmesi Gerekenler

Bebeklerde bulunan kalp rahatsızlıkları ciddi seviyelerde olursa bebeğin verdiği belirtiler de son derece belirgin olmaktadır. Bu kadar fark edilebilir durumda olan belirtiler genellikle doktorlar tarafından da kolayca anlaşılmaktadır. Bu gibi belirtiler daha ciddi bir rahatsızlığa işaret etse de kolay görülebildiği için tedavisi mümkündür.

Bazı durumlarda ise bebek herhangi bir belirti vermez. Dışarıdan bakıldığında sağlıklı bir bebek ve hiçbir farkı bulunmasa da doğuştan gelen bir kalp rahatsızlığı mevcut olabilir. Bu gibi durumlarda doktorların ileri teknoloji cihazları kullanarak yaptıkları testler büyük önem arz etmektedir.

Bebeklik döneminde herhangi bir belirti vermeyen ancak kalp sağlığını ve kalp gelişimini olumsuz etkileyen hastalıklar yetişkinlik döneminde geri dönülemez hasarlara sebep olabilir. Bu nedenle bebeklerin belirli aralıklarla kalp muayenesine götürülmesi geleceğe yönelik sağlık kontrolleri açısından oldukça önemlidir.
 

 
Toplam blog
: 2
: 43
Kayıt tarihi
: 02.01.21
 
 

Tuncay Çetin, 15 Kasım 1980 tarihinde Kayseri Argıncık ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğretimini Ahm..